Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Септемврийските въпросителни "Точно днес"

Седмица след наводненията в карловските села – каква е обстановката там и кога можем да очакваме животът да се върне към нормален ход? Отговорите търсим от Ангел Стоев, областен управител на Пловдивска област.

Бедствието шокира цяла България. Стотици доброволци се отправиха към засегнатите села. Как психолозите могат да помогнат на жителите на Каравелово, Богдан и Слатина? По темата ще говорим с Биляна Караджова, психолог от БЧК, която от няколко дни работи като доброволец на терен.

В утрото на 9 септември говорим още и за задълбочения образ на схемата за издигане и управление на Владимир Путин, който дава Катрин Белтън в книгата си „Хората на Путин“. Тя ще бъде представена в Пловдив, а повече за нея ще научим от Свилен Спасов, създател на поредицата „Власт и отговорност“.

В Зона „Култура“ на Радио Пловдив ще ви заведем и на концерт. Легендарният Виенски симфоничен оркестър гостува за първи път на България, а концертите са в петък и събота на сцената на Античен театър-Пловдив. Повече за тях ще чуем от Михаел Гюнтер, управляващ директор на Виенския симфоничен оркестър и Марио Хосен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40

"Вход свободен" - за даровете на лятото

С някои препоръки за справяне с жегата ще започнем днес! След това ще ви разходим из афиша на Пловдив за предстооящите дни - ще ви срещнем с балерината Нора Маршаха от Денс Студио "Магнифик", с която говорим за предстоящата балетна гала вечер. С театралния режисьор д-р Сашо Петков, ще ви разкажем за събитието, което Театър А'Парт организират тази вечер...

публикувано на 25.06.24 в 09:30

"Точно днес" по стълбицата на лятното време

Вторник утро с темите на програма "Точно днес" от 07:00 до 09:30 часа: Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, з а сложните преговори, за правителство на малцинството, говорим с политолога доц. Иван Начев . Антония Попова разговаря със заместник-кмета Иван Стоянов, за това как Пловдив да има..

публикувано на 24.06.24 в 14:27

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50