Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – начало на новата седмица

В понеделник сутрин с темите от деня и седмицата, която ни отвежда до поредните избори за ново Народно събрание на 2 октомври.

-  Каква е подготовката в Пловдив и региона и координацията между различните институции, ангажирани с изборния процес? Как ще гласуват избирателите в наводнените карловски села? – говорим с председателите на 17 РИК, Пловдив област - Янко Радунчев  и председателя на РИК 16 Пловдив град -Калоян Сухоруков.  

-  Тема с продължение – войната в Украйна и разширяване на мащабите на военните действия, обявената частична мобилизация от руския президент Владимир Путин и какъв е риска за България, ЕС и света? Отговорите търсим от геополитическия анализатор проф. Марин Русев.

-  Пловдивски акцент  и покана от  проф. Георги Томов, който ще ни разкаже  за любопитните  и малко известни факти за средновековната медицина в града и региона. Медицински университет – Пловдив представя в Епископската базилика тази вечер от 18 часа - оригиналната изложба „Средновековният храм – лечебница на душата и тялото“, един проект на Музея на медицината към  висшето училище с подкрепата на Община Пловдив и в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив“.

-  Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" открива новата си академична година - за очакванията и предизвикателствата пред студентите и преподавателите ще говорим с Доц. Надя Чернева, заместник-ректор Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол.

- В рубриката "Добро утро, ден!" тази седмица ще ни гостува поетесата Ина Иванова - срещата с нея е точно в 7.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40