Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – не/фатални есенни палитри и сценарии

| обновено на 12.10.22 в 16:57
Снимка: Иво Чолаков

В утрото на тринайстия ден на октомври, не/фатален, проследяваме в детайли актуалните теми в Пловдив и страната, някои явни, а други скрити. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Политически совалки за съставяне на правителство, какво остава скрито за избирателите и възможно ли е стабилно управление след парламентарния вот на 2 октомври? Повдигаме завесата на преговорите с политическия анализатор и журналист Иван Тропанкев.

За правото в XXI век, в контекста на предизвикателствата и перспективите, ще говорим с преподавателя по конституционно право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ доцент доктор Христо Паунов. Това е и тема на научна конференция, посветена на 30 години от създаването на Юридическия факултет към университета.

Ще говорим и за безплатните противогрипни ваксини за хората на възраст над 65 години. Пристигнаха ли те в Пловдив и налага ли се поставянето на бустерни дози от ковид ваксините? Отговорите ще потърсим от доктор Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в града.

Поглед и към икономическите показатели на страната. Ще продължи ли нарастването на инфлацията през следващите месеци и чака ли ни тежка зима? Икономистът Румен Гълъбинов ще бъде наш събеседник по темата.

В зона „Култура“очаквайте интервю на Веселина Пеева с Павел Койчев, който открива своя изложба в зала "2019".

Преди всичко това – рубриката ни „Добро утро, ден!“. тази седмица в нея гостува професор Пенка Стефанова, водещ специалист по детска хирургия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40