Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови книги и чисто шофиране във „Вход свободен“

Фондация „Буквите“ представя творчеството на три пловдивчанки, в  културен център "Тракарт". В събота, на 15 октомври, от 16 стартира събитието. Кристина Димитрова, наричаща себе си Валс Волокина, представя книгата си „Разказите на врабеца”, Виктория Янева гостува с дебютната си стихосбирка „Кръговрат”. Алисън Рейн ще представи пред пловдивчани „Разхвърляните мисли на една пътуваща (в търсене на себе си) рошла”.

Иван Богданов, председател на фондация “Буквите“, разказва за събитието. Ще чуем и младата поетеса Виктория Янева, за първата и стихосбирка „Кръговрат.

Румяна Киризиева от сдружение „БГ Бъди активен“ разказва за театралното шоу с послание #Без Отпадъци, което се проведе на три големи кръстовища в три големи български града – Пловдив, София и Варна. В Пловдив, кръстовището на Сточна гара беше част от инициативата за „чисто шофиране“.

Очаквайте и рубриките „На кино“ и „Четем с радио Пловдив“.

Петковден е, честито на имениците!

Започваме, след новините в 12.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" на 20 юни

Трудният избор на председател на Народното събрание дава знак за подобен ход по-нататък на работата на парламента. С журналиста Веселин Стойнев ще говорим за перспективите този парламентарен екип да произведе работеща изпълнителна власт. В разговора ни с предприемача и икономически експерт Никола Янков, който бе сред кандидатите за депутати на „Синя..

публикувано на 20.06.24 в 14:32

Психология и емоции във „Вход свободен“

Д-р Карлос де Леон гостува в България, за първи път, през юли. Той е мексикански изследовател, доктор по клинична психология и холистична медицина. Работи и провежда изследвания повече от 40 години в областта на човешкото съзнание, техники за развитие и промяна, духовни учения, енергийни методи, психология. Доктор Де Леон е един от създателите на..

публикувано на 20.06.24 в 09:30

Ще е горещо „Точно днес“...

Втори опит за избор на педседател на Народното събрание ще направят новоизбраните депутати. Възможен ли е обрат в полето на въздържалите се и остава ли минимален шанс за стабилно управление? Отговорите търсим от Страхил Делийски , политолог и университетски преподавател. Ще обърнем поглед и към пловдивската политика, най-вече към работата..

обновено на 19.06.24 в 16:57

Накъде летим „Ден след ден“

Не съм оптимист – летим към нови избори. По – добре ужасен край сега. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ситуацията след фалстарта на 50-то Народно събрание, чиито депутати положиха клетва, но не си избраха председател.  Отказвайки категорично да отстъпи за избора на Рая Назарян, Борисов промени формулата за новия кабинет. И нарече..

публикувано на 19.06.24 в 14:58

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с усмивка и студена лимонада в ръка :) Музиката и интересните събития са наша грижа, а във времето до 15:00 можем да се чуем и на 032632400 :)))  Ще Ви разкажем за първия по рода си  Културен фестивал за глухи и чуващи „Общуване без граници“.  Организатор е Мария Зайкова, включваме я в 13:30, за да сподели за програмата и..

публикувано на 19.06.24 в 09:30