Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелена миля и хайку във „Вход свободен“

Коментираме събитието „Зелена миля - почистване на река Марица“. Събота, 22-и октомври, от 13.00 часа. Събитие на „Място България“. Партньори на инициативата са Спортен клуб по туризъм, воден клуб Пловдив, с председател Христо Гачков и РИОСВ – Пловдив. Разговор с Ласка Ненова, от Сдружение „БГ Бъди активен“.

Хайку поетът Владислав Христов, отново, с международно признание. Негово хайку е отличено на Мемориалния конкурс посветен на Башо, в Япония и от международното хайку издание "Небе без рамки", чийто 16-ти брой е посветен на войната в Украйна. Осемдесет процента от приходите, получени от броя, ще бъдат дарени за децата на Украйна.

Очаквайте и рубриката  „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Начало, след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вече е лято - "Точно днес"

Първият истински ден на лятото ни разтваря в мечти за прохлада, жажда за повече свежест, емоционални посоки и политическа жега. Последната я долавяме много отдавна, но след поредния нов старт на  сезона, партиите  се задвиждат в посоките, които хората им предначертаха с новите им  амбиции и старите им дефицити. За странностите на парламентарния..

публикувано на 20.06.24 в 18:28

"Ден след ден" на 20 юни

Трудният избор на председател на Народното събрание дава знак за подобен ход по-нататък на работата на парламента. С журналиста Веселин Стойнев ще говорим за перспективите този парламентарен екип да произведе работеща изпълнителна власт. В разговора ни с предприемача и икономически експерт Никола Янков, който бе сред кандидатите за депутати на „Синя..

публикувано на 20.06.24 в 14:32

Психология и емоции във „Вход свободен“

Д-р Карлос де Леон гостува в България, за първи път, през юли. Той е мексикански изследовател, доктор по клинична психология и холистична медицина. Работи и провежда изследвания повече от 40 години в областта на човешкото съзнание, техники за развитие и промяна, духовни учения, енергийни методи, психология. Доктор Де Леон е един от създателите на..

публикувано на 20.06.24 в 09:30

Ще е горещо „Точно днес“...

Втори опит за избор на педседател на Народното събрание ще направят новоизбраните депутати. Възможен ли е обрат в полето на въздържалите се и остава ли минимален шанс за стабилно управление? Отговорите търсим от Страхил Делийски , политолог и университетски преподавател. Ще обърнем поглед и към пловдивската политика, най-вече към работата..

обновено на 19.06.24 в 16:57

Накъде летим „Ден след ден“

Не съм оптимист – летим към нови избори. По – добре ужасен край сега. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ситуацията след фалстарта на 50-то Народно събрание, чиито депутати положиха клетва, но не си избраха председател.  Отказвайки категорично да отстъпи за избора на Рая Назарян, Борисов промени формулата за новия кабинет. И нарече..

публикувано на 19.06.24 в 14:58