Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В УХТ възмутени от поведението на депутат на ПП

Ректорът на Университета по хранителни технлогии проф. Пламен Моллов и депутат от „Продължаваме промяната“ влязоха в задочна конфронтация. Причината е обвинение за политическа агитация на територита на висшето учебно заведение. 

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски и активисти на партията са влезли непоканени на регулярна студентска среща в Университета по хранителни технологии в Пловдив и са направили опит за политически внушения. Това става ясно от сигнал, подаден от ректора на висшето учебно заведение проф. Пламен Моллов до председателя на парламента, министъра на образованието и прокуратурата. За случая ректорът научил от възмутени и притеснени от ситуацията студенти.

По време на срещата Бачийски говорил за корупционните схеми в България и като пример дал случая с фитосанитарния контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, където беше замесено името и на ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Припомням, че изтече запис на разговор между шефа на Българската агенция за безопасност на храните д-р Христо Даскалов и лице с фамилия “Моллов”, което му предлага подкуп. След отказа на д-р Даскалов той беше сложен под охрана, а по-късно  прокуратурата прекрати разследването, поради липса на доказателства.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски заяви пред Радио Пловдив,че е присъствал на срещата по покана на студенти. Той отрече да е правил каквато и да е политическа агитация. 

"Давах примери за битки с корпуцията, които съм водила през последните 10 години. Споменах за  ГКПП “Капитан Андреево”, но не съм посочвал конкретни имена. В този момент проф. Моллов влезе в залата с още няколко души и ме попита защо правите политическа агитация. Аз му отговорих, че това не е вярно. Ректорът помоли студентите да излязат. Ако г-н Моллов се е припознал в цялата тази картина и затова е решил да дойде да се намеси", коментира Бачийски.

Според ректора на университета официална покана народният представител да бъде лектор на срещата няма, тъй като тя е била изпратена от студент с прекъснати студентски права. Проф. Моллов добави, че не се притеснява от темата за борбата с корупцията. Той обясни още, че няма да допусне цитирам „политически самозванци да бъдат представяни като извор на знания и опит“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 11:19

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 11:19

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 11:19

Три предложения за "Почетен гражданин на Пазарджик", ОбС решава на 21 май

Проф. Тодор Балкански е сред номинираните за "Почетен гражданин на Пазарджик". Останалите две предложения са журналистът Иван Гарелов и скулптурът Спас Киричев.  Номинацията за посмъртното удостояване на проф. Тодор Балкански с отличието "Почетен гражданин на Пазарджик" е подкрепено от обществени организации и представители на медиите...

публикувано на 19.05.24 в 11:18

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

публикувано на 19.05.24 в 09:17