Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният шампионат на писта в "Колодрума" завърши със скандал

КК "Цар Симеон 1898" е шампион на България

Шампионът Николай Генов отказа да се състезава заради 2 некоректни трансфера в КК "Долчини"

КК "Цар Симеон 1898" стана убедителен шампион на България
Снимка: ПКД "Цар Симеон 1898"

КК "Цар Симеон 1898" Пловдив отново стана убедително шампион на България в отборното преследване и краен отборен шампион по точки след всички дисциплини на Националния шампионат на писта, проведен в зала “Колодрума”

Мъже елит:
Костантин Маринков - Омниум, сребърен медал
Дениз Рюстемов - 1 км. индивидуално преследване, сребърен медал

Юн. Старша Възраст:

Йоан Станков - Индивидуално преследване 3000м., златен медал, Издръжливост чрез отпадане, сребърен медал, Издръжливост по точки, сребърен медал

Радостин Златев - Скрач, златен медал, Издръжливост по точки, бронзов медал,  Омниум, бронзов медал

4000 м отборно преследване - златен медал

Многократният шампион на писта Николай Генов, отказа да вземе участие в състезанието поради възникналия скандал около трансфера на двама състезатели в отбора на Долчини. 

Генов и отборът взеха решение, че не желаят да се състезават в подобна неспортсменска ситуация и поздравяват отбора на Долчини за успеха им.

Те привлякоха двама български колоездачи от елитен френски клуб само за 2 състезания и така се възползваха от възможността лесно да натрупат точки, които да им донесат финансови приходи.

Николай Генов скоро започва подготовка за новия сезон, в който се надява да постигне още по-добри резултати, както и на трансфер в някой от добрите европейски тимове.

Чуйте цялото интервю на колоездача в предаването "Антена спорт":




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград задълбочи кризата в Локомотив!

Локомотив Пловдив и Крумовград завършиха при резултат 0:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха. В осмата минута Георги Каракашев влезе остро на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев му показа само жълт картон. Четири минути след това Ангел Лясков отне топката от..

публикувано на 28.09.24 в 19:01
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18