Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хартиената бюлетина БСП ще върне електорат

С връщането на хартиената бюлетина като опция за гласуване БСП ще успее да върне част от електората си, който загуби на последните избори. Именно това е причината левицата да подкрепи идеята за връщането им. Това заяви Манол Генов, член на изпълнителното бюро на БСП,  в предаването „Ден след ден“  на Радио Пловдив.

„След няколко поредни избори направихме анализ какво се случва. Голяма част от хората, които традиционно гласуват за нас, заявиха, че сега не ходят заради машините. Хартиената бюлетина е по лесна, отколкото даването на вот с машините.

Иначе не се притесняваме от манипулации на машините, тъй като до момента няма доказани такива“, коментира Генов. Той уточни, че не може да прогнозира дали големият брой недействителни бюлетини, на които бяхме свидетели, би се върнал отново.

Манол Генов е категоричен, че не са коректни определенията „хартиена коалиция“ и „военна коалиция“, тъй като при всяко бъдещо гласуване в зависимост от темите коалициите биха били различни.

Според него настояването на БСП да не се праща въоръжение към Украйна е предпазен механизъм, който е важен, тъй като страната ни се намира на 300 – 400 километра от военните действия.

„Това означава, че ние сме фронтова държава в едно бъдещо разширяване на конфликта. Освен това знаем и мощта на българската армия. Не трябва да бъде нарушавана и боеспособността на българската армия, да се оголи съвсем. Какво ще изпратим на Украйна – камиони без акумулатори и техника без гуми ли?“, коментира Генов.

Той добави още, че страната ни досега не е изнасяла оръжие за Украйна, а ако друга държава го прави, то отговорността е на посредниците.

Цялото интервю на Неда Велкова с  Манол Генов, както и какво каза той за закупуването на нови изтребители Ф16 чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56