Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов сменя конете за кметската надпревара в Пловдив

Зико направи много, но темпото трябва да се вдига, ГЕРБ ще издигне друг за кмет

Районният на "Тракия" Костадин Димитров е фаворит за градоначалник

| обновено на 06.11.22 в 14:30

Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина –обяви  днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна Пловдив за среща с партийната организация, феновете на ФК "Ботев" и изпълнителя на строителството на стадиона.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира Здравко Димитров, но коментира,  че "умората и изхабяването си казват думата" и допълни, че това решение не е лоша политическа оценка за кмета на Пловдив, с когото вече е разговарял по темата.

"Той знае, направи много и толкоз. Моята политическа оценка е, че той работи много и е много добър човек, но темпото трябва да нараства, а не да се успокоява", каза Борисив, споменавайки и здравословните проблеми на Димитров и няколкото операции, през които премина.

На въпрос дали с това решение цели да успокои партията в града, в която покрай пробива до Водната палата противоречията с кмета ескалираха драстично, Борисов отговори, че партията  си е много стегната и това, че в нея има различни мнения, не е проблем.

Попитан кой се очертава като кандидат на ГЕРБ за кмет на предстоящите местни избори, Бойко Боисов не даде категоричен отговор, но посочи, че  "много харасва" районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров, който се радва и на широка подкрепа от гражданите.

Местният лидер на партията и бивш кмет Иван Тотев не пожела да даде повече конкретика за бъдещите номинации за кмет с думите "мисля, че беше прекалено ясен даже началникът".

Здравко Димитров не беше на срещата с Борисов в Пловдив. Потърсен за коментар, не вдигна мобилния си телефон.

В Пловдив Бойко Борисов разгледа докъде е стигнало стротелството на стадион Ботев, за който държавата и общината отпуснаха десетки милиони финансиране. 

В импровизиран разговор пред камерите и феновете с изпълнителя на обекта Илиян Филипов и зам. - кмета по строителството Пламен Райчев Борисов апелира работата да не спира, общината да съдейства и това съоръжение да се завърши по всички изисквания за приемане на международни мачове.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че е оптимист за съставяне на правителство и че настоява президентътъ Румен Радев да свика на консултатитевен съвет всички партии в парламента и да се види как може да се създаде мнозинство за съставяне на правителство. 

Колкото до срещата с "Продължаваме промяната", която предстои във вторник, очакването е поне страните да се изслушат, каза Борисов  и обяви, че много иска да разбере какво мислят от ПП за дефицитта в бюджета.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Задръстване на 112 км на магистрала "Тракия" заради катастрофа

Катастрофа е станала на 112 километър на магистрала "Тракия" в посока София.  Произшествието е в района на пловдивското село Цалапица.  Очевидци на инцидента съобщават, че млад шофьор се е блъснал в мантинелата.  В района има задръстване.

публикувано на 16.06.24 в 14:52

Отиде си обичаният пловдивски писател и преподавател доц. Владо Янев

Големият пловдивски белетрист, поет, литературен критик и историк Владимир Янев е починал на 74-годишна възраст. Това съобщават негови приятели и колеги , които му отдават почит чрез постове във фейбук.  Отишъл си е моят приятел и колега Владимир Янев! Сбогом, Владо! , написа историкът проф. Димо Чешмеджиев. А Валери Станков отбелязва:  На..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Еко базар в парк "Гарнизонна фурна" в район "Западен"

В пловдивския район „Западен“ започва четвъртото издание на инициативата Re:Bazaar.  Под мотото „Зелен западен”  в парк “Гарнизонна фурна” – на кръстовището между бул. “Пещерско шосе” и “Копривщица”,  ще се проведат базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, ще има спорт и забавления. В специално обособена зона..

публикувано на 16.06.24 в 11:01

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:27

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

обновено на 16.06.24 в 09:25