Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не/вероятните сценарии на сцената „Точно днес“

| обновено на 09.11.22 в 16:51
Снимка: Димитра Лефтерова

На прага на зимата политическата сиутация в България и в Пловдив изглежда доста несигурна. За не/вероятните сценарии, които предстоят в следващите месеци ще говорим в утрото на 10 ноември. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Една година преди местните избори – как ще работи Община Пловдив, след като от ГЕРБ обявиха, че Здравко Димитров няма да бъде техния кандидат за кмет? Ще представим гледната точка на Георги Титюков, заместник-кмет от „Кауза България“, който днес прави публичен отчет за дейността си през последните три години.

Сложна политическа ситуация малко повече от един месец след извънредните парламентарни избори. Какви са вероятните сценарии и вървим ли убедително към нов вот? Политологът доцент Татяна Буруджиева ще бъде наш събеседник по темата.

И още теми в утрото на 10 ноември:

Случва ли се модерното образование в 21 век в България? Водещи педагози се събират в Пловдив за да дискутират най-добрите практики от въвеждането на проектно базираното обучение и иновации, а преди международната конференция на тема „Социално и емоционално образование“ конкретни данни ще научим от Александър Ангелов, който е ръководител на Центъра за творческо обучение.

В съвместната рубрика на Радио Пловдив с Изпълнителната агенция „Програма за образование“ ще чуете репортаж на Елена Крушкова от Централната лаборатория по приложна физика към БАН.

В зона „Култура“ – очаквайте интервю на Веселина Пеева с поетесата Петя Хайнрих за новата й поетична книга „Летни хитове“.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува известният колекционер Димитър Инджов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Юлските посоки "Точно днес"

В първите дни на новия месец в програма „Точно днес“ поемаме по юлските посоки. И докато за едни те са белязани от летни почивки и жежко слънце, то за други тепърва започва тежката работа. След поредните предсрочни парламентарни избори дойде ред и на опитите за формиране на правителство. За политическите страсти, какви са очакванията за първия..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Юлски следобед с „Вход свободен“

На 1 юли отбелязваме Свети Врач, народен и църковен празник, посветен на светите братя безсребърници Козма и Дамян, ден на билкарите и лечителите. Да сте здрави и усмхнати през юли! В първия ден на новия месец, в рубриката „Орисници“, коментираме гореща тема с Дарина Иванова и Таня Лазарова.  С Михаела Дамянска от Младежки център –..

публикувано на 01.07.24 в 09:30

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05