Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков блести в Мача на мира

Камата подари копие на "Златната топка" на папа Франсиск

Христо Стоичков на аудиенция при папа Франсиск
Снимка: Фейсбук/Христо Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново затвърди максимата, че във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи. Въпреки че вече е на 56 години, Камата впечатли с умения по време на Мача на мира, който се проведе снощи в на Олимпийския стадион Рим и бе посветен на покойния Диего Армандо Марадона.

Преди началото на срещата Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

Стоичков, чийто отбор, воден от треньора Жозе Мауриньо, загуби от "сините" с 3:4, направи две асистенции в първите минути за головете на Арвеладзе, а участва и в акцията за третото попадение на тима си, като даде атрактивен пас с пета. В тима на съперника играха играха Чиро Ферара, Бруно Алвеш, Клаудио Каниджа, Чиро Имобиле, Мирослав Клозе, Антонио Ди Натале, Андрий Воронин и братът на Диего Марадона - Лало. 

Камата игра за „белия” отбор, заедно с имена като Роналдиньо, Хенрих Мхитарян, Никола Бурдисо, Пабло Сабалета и Ерик Абидал.

Преди мача Христо Стоичков подари на папа Франциск копие от „Златната топка“, която спечели през 1994 година.

„С голяма голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят!“, написа Стоичков в профила си във Фейсбук.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Динко Хоркаш премина в "Лас Палмас"

Най-добрият вратар в Първа лига през изминалата кампания Динко Хоркаш ще продължи кариерата си в испанската Ла Лига.  Хоркаш подписа договор за следващите четири сезона с Лас Палмас, съобщиха от клуба. 25-годишният хърватин се присъединява към испанския тим със свободен трансфер от Локомотив (Пловдив). За „смърфовете“ записа 21 мача, в 8 от които не..

публикувано на 25.06.24 в 17:44

Хидайет Ханкич беше продаден на руския "Ростов"

Вратарят Хидайет Ханкич беше продаден на руския елитен "Ростов" Босненецът пристигна в "Ботев" (Пловдив) през лятото на 2021 година и изигра 63 официални мача за „жълто-черните“. В 22 от тях той не допусна попадение. С екипа на „канарчетата“ Ханкич вдигна Купата на България през сезон 2023/24, спечели бронзовите медали през 2021/22 и участва в Лигата..

публикувано на 25.06.24 в 17:43

Малките красавици на Пловдив

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" Ви срещнахме с красивите и талантливи финалистки на  провелия се в началото на юни конкурс за "Малка Мис Пловдив и Тийн Мис Пловдив". Събитието бе организирано от Спортен клуб „Ера балет“  и се проведе с любезното съдействие на Община Пловдив. Заместник-кметът – Николай Бухалов, бе от специалните гости..

публикувано на 25.06.24 в 17:25

Танчо Калпаков се раздели със "Спартак" (Пловдив)

Танчо Калпаков вече не е старши-треньор на "Спартак" (Пловдив), само 13 дни след като пое тима. Решението е взего на среща с ръководството на клуба. В същото време "Спартак" започна подготовка за новия сезон в Югоизточна Трета лига.  Отборът ще бъде воден от Димитър Иванов, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев. 25 футболисти се включиха в..

публикувано на 25.06.24 в 11:32

Мексиканският изследовател д-р Карлос де Леон идва в България

Карлос де Леон е доктор по клинична психология и холистична медицина. Той работи и провежда изследвания, повече от 40 години, в областта на човешкото съзнание, техники за развитие и промяна, духовни учения, енергийни методи и психология. Д-р Де Леон е един от създателите на мексиканската асоциация за психотерапия и трансперсонално развитие...

обновено на 24.06.24 в 17:37