Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 22 ноември

| обновено на 21.11.22 в 16:53
Снимка: БГНЕС

Вторник сутрин с анализи и коментари по важни теми и основните акценти на деня:

- грижа и образование на деца със специфични потребности - какво прави държавата и какво е нужно да се направи още- коментираме с Елена Кисьова, директор на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив, където се откри единствения в областта и втори в страната Арт център със солна стая и Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации "Заедно с теб", които внасят предложение до МОН за промени в Закона за училищното и предучилищното образование - личните асистенти да могат да придружават децата с аутизъм в клас.

-Националната детска болница да се построи в Пловдив - идеята е на "Кауза България", а предложението ще бъде внесено като извънредна точка за обсъждане в ОбС на сесията в четвъртък - повече ще ни разкаже -общинският съветник Румяна Толова.

- след поредните консултации при президента Радев с ДБ каква е прогнозата на политическите анализатори и кой от двата сценария е по-вероятен - предсрочни избори или правителство на големите компромиси - коментираме с проф. Антоанета Христова.

- в минутите за култура разказваме за филма "Сто години хвърча по камъните", филм за Начо Културата по идея и сценарии на Йоана Буковска-Давидова. С нея разговаря Яница Марова. Филмът може да се гледа през цялата седмица в няколко от къщите на Стария град.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какъв избор направихме "Ден след ден"?

С час повече ще бъде времето днес на следобедната програма „Ден след ден“. След изборите за европейски парламент и извънредния вот за Народно събрание у нас, от 14.00 до 17.00 часа ще чуем коментарите на политолозите Любомир Стефанов и Ружа Смилова , на политическия анализатор Георги Харизанов и на директора на „Портал Европа“ Юлиана..

публикувано на 10.06.24 в 13:45

"Вход свободен" - динамично начало на седмицата

В понеделник ви срещаме накратко с много от предстоящите за седмицата събития!  В Асеновград тази вечер ще се състои камерен концерт "Пътешествие из музикалните епохи", в който участват Благовест Георгиев - китара и струнен квартет от изявени музиканти. Повече за програмата, ни разказва китариста Благой Георгиев.  Маестро Константин Костов, представя..

обновено на 10.06.24 в 11:33

С жълт код и с изборите си започваме седмицата „Точно днес“

Началото на новата седмица започваме с предупреждение за жълт код за горещо време в цялата страна, но и с „горещите“ резултати от направените от нас избори. След вота 2 в 1 – какво ни очаква – ново бъдеще за България или по две от  същото? Следим последните резултати от вота за български и европейски парламент. Как премина следизборната нощ..

публикувано на 09.06.24 в 21:49

"След избора" на 9 юни

Кои партии и с какво присъствие ще видим в 50-то Народно събрание, кои ще са българските депутати в Европейския парламент? Първите данни за вота ще коментираме в предаването „След избора“ с политици и анализатори. Сред тях- Стоил Цицелков, Светлин Тачев, доц. Даниела Пастармаджиева. Ще чуем оценките на пловдивчани за организацията на..

публикувано на 09.06.24 в 17:28

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В неделния ден и във времето от 16:00 до 17:00 наши гости ще бъдат д-р Борислав Чонгов и социалният психолог Емилия Крушков. Поводът да ги поканим е т.нар.  Месец на сколиозата, който ежегодно се провежда през юни в Европа и Америка, а тази година събитието ще бъде отбелязано и в България.  Инициативата има за цел да повиши информираността на..

публикувано на 09.06.24 в 15:38