Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от наводнените карловски села протестираха

| обновено на 12.12.22 в 16:01
7
Снимка: Антоанета Петричанска, Радио Пловдив

Жители на пострадалите от наводнението карловски села излязоха тази сутрин на протест на Подбалканския път. 

В участъка след село Анево в посока София при разклона за село Московец се събраха около 100 души от Каравелово, Слатина и Богдан. Въпреки липсата на официално разрешение, 20-ина от тях спряха движението за кратко, изразявайки недоволството си от неизпълнените обещания на институциите. 

Хората твърдят, че институциите си прехвърлят отговорността за възстановяването на инфраструктурата и щетите, въстановяването е небрежно, а проблемите на местното население се неглижират.

"Три месеца след бедствието продължаваме да живеем под постоянен стрес и страх да не преживеем отново същото, а дори и по-страшно бедствие" -  твърдят протестиращите. 

Те казват, че институциите не са направили достатъчно, за да се ликвидират последствията от водното бедствие. Действа се мудно, хаотично и непрозрачно, затова три месеца след наводнението местните жители все още имат сериозни затруднения. Хората от Каравелово, Слатина и Богдан призовават спешно да бъдат почистени речните корита, за да не стане друго наводнение. 

Недоволството на протестиращите е насочено основно към община Карлово. Според тях има много обещания, но малко от тях е изпълнено. А и за него няма прозрачност за изразходваните обществени средства.

Местните жители настояват за неотложно възстановяване на пътищата и мостовете, уличното осветление, изграждането на предпазни диги, нови контейнери, информция за изразходването на отпуснатите средства, максимална публичност и прозрачност за разходите на обществени средства. 

Протестиращите са категорични, че ако не бъдат чути, са готови да отидат пред общината в Карлово, а ако е необходимо и на жълтите павета в София. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Урсула фон дер Лайен: Благодаря за подкрепата за Украйна!

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив.  Тя бе посрещната с голям интерес от пловдичани, които изпълниха Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата е  част от..

обновено на 02.06.24 в 20:54

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 20:02

Пловдивският митрополит Николай потвърди отказа си да е патриарх

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай заяви: "Кой ще е патриарх ли? Аз няма да съм, това мога да ви заявя. А кой ще е патриарх..

обновено на 02.06.24 в 19:14

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42