Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой и Дани Цанков със специални награди в Пловдив

Мартин Чой
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Българска федерация по мотоциклетизъм награди пилотите с призово класиране през сезона в различните класове и дисциплини на тържествена церемония в Пловдив.

Най-добрият състезател на писта Мартин Чой получи награда за спечелената рекордна 29-а шампионска титла в републиканския шампионат, както и отличие за участията си през сезона в Световния ендуранс шампионат. Чой ще продължи да пише история в този спорт и догодина, като отново ще кара на познатото високо ниво в България и Европа в "кралския" клас.

Другият български талантлив състезател в мотокроса Дани Цанков беше награден за първото място в генералното класиране за 2022-а при 85 кубиковите мотори и получи специален приз от Световната федерация (FIM) за победата в Европейския шампионат "Ямаха къп" на 21 август.

Цанков лекува лека травма на ръката и след Нова година ще започне тренировки, докато Чой продължава с ежедневни двуразови занимания във фитнеса и на открито.

Ден преди церемонията на БФМотоциклетизъм Дани Цанков беше отличен и като най-перспективен спортист на Перник за 2022 година, а неговият мениджър Мартин Тодоров заслужи приза треньор номер 1 на Перник в официалната класация на областния град.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мега дерби още в първвия кръг

Изтеглиха жребия за сезон 2024/2025 г. в efbet Лига в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“. Новината е, че първият и третият от изминалото първенство, а именно Лудогорец и ЦСКА ще се изправят един срещу друг още в първия кръг. Мачът помежду им е в Разград.  Междувременно Левски ще има софийски опонент - Локомотив в първия кръг...

публикувано на 13.06.24 в 14:55

Жребий за новия сезон в първа Лига

Жребият за сезон 2024/2025 г. в efbet Лига и Втора Лига ще се изтегли днес, 13-ти юни, от 11:00 ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“. На събитието ще присъстват представители на Българския футболен съюз, на Българската професионална футболна лига, както и на клубовете от двете нива на българския професионален футбол.

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Пламена Миткова постави нов личен рекорд

Пламена Миткова се представи силно във финална в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим (Италия) и постави нов личен рекорд от 6.80 метра при втория си опит. Българката се класира на седмо място и остана само на два сантиметра от шестата Аник Келин. Също така световната шампионка за девойки до 20 години от Кали..

публикувано на 13.06.24 в 10:00
Пловдив е риболовната столица на България

Пловдив е домакин на СП по спортен риболов

В Пловдив се откри Световното първенство по спортен риболов за „Мастърс“ (55-65 г.), ветерани (над 65 г.) и хора с увреждания. Шампионатът ще се проведе на гребния канал с участието на 40 отбора от 21 държави в петък и събота, 14-15 юни. В първите тренировъчни дни състезателите ловят основно каракуди, макар че се хванаха и немалко шарани,..

публикувано на 12.06.24 в 13:07
Тодор Диев

Тодор Диев - първият пловдивчанин с медал от Игрите

Тодор Диев е първият пловдивчанин с медал от Олимпийски игри. Легендарният футболист на "Спартак" (Пловдив) и на националния отбор на България печели бронзово отличие от Игрите в Мелбърн през 1956 година. Участва и в още две Олимпиади. Тодор Диев е шампион и носител на купата с отбора на "Спартак" (Пловдив). Голмайстор на шампионата – през 1955 година с..

публикувано на 12.06.24 в 10:23