Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И "Точно днес" е празник

| обновено на 26.12.22 в 16:26

Празничните дни на Коледа тази година са пет. На Стефановден в програма "Точно днес" ще чуем гласовете на събеседниците ни, които открихме през 2022 г.

Ефирна среща с украинското семейство Наталия и Влад Елис, които правят в Пловдив най-добрата организация по приема на бежанци от войната. С тях ни среща Паолина Комсалова. Неда Велкова разговаря със София Коен от фондация "Три жени", за пропуските и грешките при интеграцията на украинците у нас, които продължават и днес.

Веселина Пеева има интервю със слепия художник Стамен Карамфилов, за ретроспективната му изложба, за реставрацията и приятелството.

И още, гласовете, които помним - една дарителка на 91 години с мисия за християнството, с нея ни запознава Иванка Петкова. Жената се казва Лилия Лилова и е от Стамболийски, тя дари 500 лева за строителството на нова църква в града.

Малките превозвачи в България се събират на 27 декември в Пловдив, за да обсъдят специфични проблеми в сектора за превоз на товари. Събитието е по инициатива на новоучреденото сдружение „Аз имам камион", говорим с председателя Владимир Майсторов.

В последния вторник на годината ще говорим с председателя на съвета на директорите на Летище Пловдив - Дойчин Ангелов за изминалата 2022 на аеропорта и за очакванията за 2023 г. Очаквайте разговора след 8,40 часа по Радио Пловдив!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За парите на държавата и образованието „Точно днес“

В последното работно утро на седмицата говорим за важните теми на дневен ред, независимо от предизборната кампания. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Има ли риск от икономическа криза в следствие на политическата? Основен въпрос след като от финансовото министерство представиха анализ, който показва тенденция разходите да..

обновено на 10.10.24 в 16:58

Тревоги и полети в "Ден след ден"

За тревогите на делника, възможните решения на проблемите, полетите към нови дестинации и огнените пътища говорим днес в следобедната програма на Радио Пловдив.  Сигнал за тревога ли е прекратяването на договорите с автобусните превозвачи в Пловдив? Застрашен ли е градския транспорт след предприетата от общината мярка? Застрашено ли е изпълнението на..

публикувано на 10.10.24 в 14:58

Интересно и забавно с "Вход свободен"

Поглеждаме към бъдещето в днешното издание на "Вход свободен", но и далеч в миналото! Ако бъдещето са децата ни, какво по - смислено от грижата за тяхното добро развитие?! Ще ви разкажем за "Европейската седмица на програмирането", в която активно се включва пловдивското Основно училище „Екзарх Антим І“.  В периода 14 – 27 октомври 2024 година ученици и..

публикувано на 10.10.24 в 09:30

Физическо, психическо и социално здраве "Точно днес"

В четвъртък учени дискутират в Пловдив новостите в кардиологията, влиянието на околната среда върху човешкото здраве, а денят диктува да попитаме и за психологическия ни статус - както личен, така и за кондицията ни като общество.  Чуйте в предаването доц. д -р Ангел Джамбов, с данни от и зследвания върху връзката на замърсяването на въздуха и..

обновено на 09.10.24 в 16:50

"Ден след ден" транспортни неволи и благотворителност

За недоволството на жители на 2 села - Трилистник и Войводиново, ще стане дума в първия час на днешното предаване. В събота жители на Трилистник ще протестират заради забавеното с месеци строителство на жп-надлез, заради което се налага да обикалят десетки километри, за да стигнат до училища, детски градини, лекари или аптеки в близките села...

публикувано на 09.10.24 в 14:45