Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ иска Панаирът да бъде обявен за паметник на културата

| обновено на 05.01.23 в 16:43
Автор:
4
Снимка: БГНЕС


Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата настояват депутатите от "Демократична България" (ДБ). За тази цел предстои среща с министъра на културата Велислав Минеков.

“Това ще възпрепятства събарянето на палатите и започване на мащабно строителство върху 350 декара почти в централната градска част, непосредствено до реката”, каза Йордан Иванов. И предупреди, че ако държавата не си свърши работата, граждани ще инициират подписка със същото искане до Националния институт за недвижимо културно наследство. 

На 9 януари ще има нова извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив. Тя ще е втора в рамките на седмица, след като във вторник /03. 01. 2023г/ липсата на кворум провали заседанието по казуса с Панаира. То бе бойкотирано от съветниците на ГЕРБ и "Алтернативна лява БСП".

Днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова ГЕРБ да влязат в залата на местния парламент и да защитят националния интерес.

"Повдигаме темата днес тук, защото искаме да се обърнем от това място към политическото ръководство на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила."

Бизнесменът и бивш областен и градски лидер на БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин.

Според председателя на "Демократична България" в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

Община Варна прие предложението на бизнесмена Георги Гергов да замени акциите си в "Международен панаир", които са 29%, срещу равностоен дял в дружеството  "Пълдин туринвест", което е собственик на панаира. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Проблемите сред железничарите ексалират много бързо

В протестна готовоност са железничарите в страната.   Проблемът не е в БДЖ, а в Национална компания "Железопътна инфрастуктура",  уточни в интервю за Радио Пловдив председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев . Той отбеляза, че основните проблеми са изоставането в заплащането и липсата на кадри, които не са от днес, но сега са..

публикувано на 15.05.24 в 15:45

Пловдивски университети също излизат на протест на 20 май

На 20 май всички държавни университети и някои от частните обявиха, че няма да отворят врати за студентите в знак на протест. Това се казва в отворено писмо, подписано от 44 ректори на български висши училища до държавните институции. Ректорът на ПУ проф. Румен Младенов не се е подписал под този документ на Съвета на ректорите. Там подписи са..

обновено на 15.05.24 в 15:34
Румен Гълъбинов

Влизането в еврозоната догодина е реално, зависи от политиците

Влизането ни в еврозоната догодина все още е възможно, макар и по-малко вероятно. Всичко зависи от политиците. Това коментира икономистът Румен Гълъбинов след международната конференция, посветена на присъединяването на България към еврозоната. На нея управителят на БНБ Димитър Радев предупреди, че страната ни няма да успее да изпълни всички..

публикувано на 15.05.24 в 09:44

Искаме оставката на инспектор Красимир Нешев от Пловдив

Искаме да има някакво наказание и ако се налага, и оставката на инспектор Красимир Нешев , заяви  пред Радио Пловдив  Диана Русинова  от Европейския център за транспортни политики.  Тя коментира тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха двама души, а други трима са в болница.  Русинова определи като възмутителна  реакцията..

обновено на 14.05.24 в 16:15

Младите шофьори са с фатално самочувствие, без опит и умения

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие срещу видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват..

публикувано на 14.05.24 в 16:14