Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е против приватизацията на Панаира

| обновено на 05.01.23 в 16:43

Депутатите от парламентарната група на БСП заявиха, че са против Пловдивският панаир да е частна собственост.

Депутатът Иван Петков припомни, че градската организация на БСП Пловдив се е разграничила от действията на общинските съветници в Пловдив.

"Още преди три месеца Градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, което беше изпратено до общинските съветници и медиите, сме се разграничили от хората, които влязоха в Общинския съвет от листата на "БСП за България". Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес искаме оттук да заявим ясно, че това са лица, изцяло контролирани от Георги Гергов.

Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних, съветниците от ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на господин Гергов, а в този случай съветниците на БСП бяха против. 

За това решение госпожа Нинова като вицепремиер изпрати писмо към областния управител да се направи всичко възможно, за да бъде спряна тази сделка. Беше заведено и дело в Административния съд. Направихме всичко възможно да бъде сигнализирана и прокуратурата и вече дълги месеци от там няма никакъв отговор".

Пред Радио Пловдив депутатът проф. Румен Гечев заяви, че все още е възможно Панаирът да бъде спасен, като първата стъпка е да се промени решението на Общинския съвет, взето през декември. Той подчерта, че е важна ролята на кметовете на Пловдив и Варна, както и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Гечев определи гласуването на съветниците от Алтернативна лява БСП като предателско и уточни, че в момента текат процедури по партийния устав, така че  това разграничение да бъде завършено напълно. "Във всяка партия могат да членуват хора с различни доходи, но хора, чийто бизнес е свързан с обществени поръчки, зависи от властта, то такива хора не бива да бъдат допускани до нейното ръководство. Това е пагубно и случаят в Пловдив е точно такъв", коментира Румен Гечев.

Той заяви, че Панаирът е от национално значение и не бива да се допуска унищожаване на изложбените му площи и евентуалното застрояване на 350 декара в центъра на града





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33