Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив почита делото на Ботев

| обновено на 06.01.23 в 07:03

Пловдив ще отбележи 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев пред паметника на поета революционер в Цар-Симеоновата градина. 

В ритуала, който започва в 13.15 часа,  ще се включат представителен взвод от Пловдивския гарнизон, Военен духов оркестър, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“. 

Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Десислава Шишманова, директор на БНТ в Пловдив. Водещ ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив Симеон Алексиев. 

На паметника ще бъдат положени венци и цветя. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20 20 часа тази вечер. Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани за трафик на мигранти през Пловдив

Седем души са задържани за трафик на нелеаглни мигранти от Афганистан през нашата страна.  Чужденците са превозвани от българо-турската до българо-сръбската граница. 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40-годишни, един на 35 и друг на 43 години -..

обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

обновено на 17.06.24 в 17:09

Не анекс, а нова обществена поръчка за "Колежа" поиска Илиян Филипов

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.  Мотивът на управителят на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност. За..

публикувано на 17.06.24 в 17:08