Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е събрал две трети от планираните приходи за 2022 г.

| обновено на 13.01.23 в 13:17

"За разлика от миналата година, която също започна с неприет държавен бюджет, сега Министерството на финансите дава по-голяма свобода на общините. Те запазват всички предоставени като субсидии средства-за училища, детски градини, сигурност, в същите размери", каза за Радио Пловдив Величко Родопски, заместник-кмет на Пловдив с ресор финанси.
 

Заместник-кметът обясни, че за разлика от миналата година, сега общината не е ограничена да следи разходите да са в същия размер, както за същия период на предходната година.

„Сега изискването е да се съобразяваме с приходите, които събираме и да изразходваме тази част, която сме събрали. И ако събираме повече приходи, ще харчим повече“, обясни Родопски.

По думите му се очаква ново становище на Министерството на финансите за общинските финанси.

„Може би идеята е да работим с нещо като текущ бюджет, който по-късно ще се промени с приемането на държавния“, смяна Величко Родопски. Той уточни, че засега става дума само за идеи.

Касоият отчет на общината за миналата година все още се обработва. „Според мен сме успели да събеем около 75-76% от приходите, които бяхме заложили“, смята заместник-кметът.

„Такса битови отпадъци, например, е събрана на 100%“, каза още той.


По публикацията работи: Емил Костов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Митрополитите Николай и Антоний са на официална визита в Дубай

С благословението на Антиохийския патриарх Йоан Х  и по решение на Светия синод на БПЦ Пловдивският митрополит Николай и Западно и средноевропейският митрополит Антоний са на официална визита в Дубай. Там те ще отслужат първата света литургия на български език в храма на Антиохийската православна църква “Св. Благовещение” в Джебел Али. В Дубай..

публикувано на 14.06.24 в 16:27

От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост

На 15-ти юни отварят ремонтирата част на улица „Кукленско шосе“.  Паралелно с отварянето на пътното съоръжение, ще се затвори за шест месеца Бетонния мост. Това обяви днес кметът Костадин Димитров. „Това е последният срок, който успяхме да договорим. Това е максимално отдалечаване, а и възможност за работа през летния период, когато..

обновено на 14.06.24 в 14:14

Летните инфекции бележат ръст, коклюшът успокои темпото

Продължава разпространението на коклюша у нас, но темпът му е намалял значително, обяви в Пловдив   главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Има и данни за значително увеличаване на  броя на инфекциозните заболявания, пренасяни от комари и кърлежи заради заблатяването на някои райони в страната и високите треви и храсти...

публикувано на 14.06.24 в 14:13

Спасиха двама, паднали от джет в язовир "Доспат"

Двама души, паднали от джет във водите на яз. „Доспат“, са били спасени, съобщиха от полицията в Смолян. Предполага се, че инцидентът е станал при маневра с висока скорост.  Двамата мъже са били със спасителни жилетки. Наблизо е имало лодка, която им е оказала помощ.  Пострадалите са прегледани на място от екип на спешна медицинска помощ и са в добро..

публикувано на 14.06.24 в 13:32

Дете от Костиево е в болница, блъснато от кола

Дете бе прието в болница, след като бе блъснато от кола в пловдивското село Костиево, община Марица . Момченцето изскочило внезапно на пътното платно и било ударено от преминаващ лек автомобил „Мерцедес“ с 55-годишен водач. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Детето е било прието за лечение в пловдивска болница. Трима шофьори са..

публикувано на 14.06.24 в 12:15