Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният щаб в Пловдив решава за грипната епидемия

| обновено на 30.01.23 в 12:47

Областният управител Ангел Стоев свиква в 14:00 часа Оперативния щаб във връзка с доклад на РЗИ-Пловдив за епидемичната обстановка на територията на областта.  

Половин час по-късно ще бъдат обявени предприетите мерки  и решения по този въпрос. 

От 25 януари беше обявена грипна ваканция за учениците, която продължава  до 31 януари включително. 

Веднага след това учениците излизат в междусрочна ваканция от 1 до 5 февруари. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излизат на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното Стоил..

обновено на 05.06.24 в 13:42

Протест на животновъди блокира Подбалканския път до Калофер

Близо 200 животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Пътната артерия ще остане затворена за час, а екипи на полицията пренасочват движението през града. Причината за протестите е ограничения достъп до планинските пасища.  След като вчера животновъдите от района на Карлово и Калофер..

публикувано на 05.06.24 в 13:38

Президентът откри "Хемус", износът на отбранителни продукти бележи 30% ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с..

обновено на 05.06.24 в 12:15

Съдът отмени уволнението на ст. комисар Васил Костадинов

Пловдивският Административен съд отмени  като незаконосъобразно уволнението на бившия началник на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Той бе уволнен дисциплинарно през октомври миналата година, а като причина бе изтъкнато  първоначално забавеното разследването на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Именно това предизвика..

обновено на 05.06.24 в 11:41