Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исканата от Борисов оставка на кмета ще доведе до отрезвяване

„Това е серизоен прецедент в политическата история на България. Аз не мисля, че някъде политически лидер е искал собственият му кмет, подкрепен от него, да напусне мястото си. Нормално е това да е изненада за всеки един от нас, а какво ще се случи – предстои тепърва да видим“, това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив адвокат Георги Колев, общински съветник от групата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Колев обаче смята, че случващото ще се отрази добре на града, тъй като то ще отрезви абсолютно всички.

„Ако зад гърба ви стои широката ръка на една сериозна партия и подкрепата й, тогава вие се чувствате по-спокойни – в действията си, преценките си, в активностите си. Когато тази подкрепа изчезне, човек започва да отрезвява, става по-внимателен и започва да преценява действията си. Мисля, че това ще бъде добре за Пловдив. Защото последните дни на този мандат са много важни“, каза още Георги Колев.

Общинският съветник смята, че в момента Здравко Димитров е поставен между два огъня – на политическите обещания дадени от Борисов на феновете, а от друга – пловдивският бюджет не може да бъде изхарчен само за двата стадиона.

„Здравко Димитров трябва да обясни на феновете – защо стадионите се бавят. Но той трябва да обясни и на майките – защо няма детски градини“, коментира той.

Георги Колев беше категоричен, че общинските съветници от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ ще подкрепят всички решения, които са полезни за града. 

В звуковия файл можете да чуете цялото интервю с Георги Колев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Страхът от Румъния възпира молдовците от еврочленство

Референдумът в Молдова за или против присъединяването в ЕС развълнува стария континент. Това се дължи не само на обрата при броенето, минималната разлика в полза на Брюксел, но и заради съмнението, изразено от президента на страната Мая Санду, че Русия купува гласове, които да спрат европейското развитие на страната. По последна информация,..

публикувано на 21.10.24 в 17:00

Ранната диагностика е ключът към успешното лечение

По повод Световния месец за борба с рака на гърдата, КОЦ – Пловдив организира кампания за безплатни прегледи и консултации за рак на млечната жлеза, която има за цел да акцентира върху профилактиката и  ранната диагностика.    В България всяка година се диагностицират между 3800 и 4000 жени с рак на  гърдата. Заболяването  е..

публикувано на 21.10.24 в 16:33

Социално-икономическите проблеми влияят на купения вот

За да имат възможност гражданите да гласуват независимо трябва да бъдат решени социоикономическите проблеми в малките населени места, т.е. властите да работят за привличане на нови работодатели, инвестииции, за подобряване на социалните услуги. Без такава политика ние няма да се справим с предпоставката за контролиране на вота. Това..

публикувано на 21.10.24 в 15:55

Нормално протича подготовката за вота в Пловдив и областта

Нормално протича подготовката за вота на 27 октомври – увери председателят на 16 РИК – Пловдив-град Калоян Сухоруков. 459 са секциите в града, като в 457 от тях ще има и машинно гласуване. Само в две секции в районите „Западен“ и „Тракия“ ще се упражнява само книжен вот, тъй като избирателите в тях са под 300 души. 3 са..

обновено на 21.10.24 в 11:42

Украйна има право на ядрено оръжие за защита

Украйна или ще стане член на НАТО или ще създаде ядрено оръжие – това заяви президентът В. Зеленски в Брюксел след заседанието на Европейския съвет в което той участва. Там Зеленски представи плана си за победа във войната с Русия. Има ли наистина бившата съветска република страната такава възможност? Да, може да го стори, тъй..

публикувано на 18.10.24 в 17:17