Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две чаровни дами гостуват в Клуба

Младата и изключително талантлива актриса от Пловдивския драматичен театър Патриция Пъндева и Веселина Балтова – старши експерт „Социална отговорност и администрация“ в Холдинг КЦМ, са днешните гости в Клуб "Неделя“.

В минутите между 16 и 17 часа с първата ще си говорим защо е избрала да работи на сцената, за нейните учители и идоли, за колегите и публиката под тепетата, за професионалните й цели и мечти.

Разговорът с втората ще бъде предшествен от директното включване на нашия сънародник Исмет Янар, който от дълги години живее и работи в Турция. В края на една от най-жестоките седмици в историята на южната ни съседка той ще ни разкаже от първо лице за житейската трагедия на хиляди тамошни семейства, които ще разчитат на помощ и съпричастност от цял свят. От тази идея ще тръгне и интервюто с г-жа Балтова. Тя ще сподели за поредната благородна инициатива на известния пловдивски комбинат във време, когато хора, независимо в кой край на света се намират, биват поразени от поредната природна стихия. Защо е важно да бъдем състрадателни и добри не само, когато сме повалени, кое е онова, което ни прави човеци и кои неща не бива да забравяме нито за миг в живота.

Слушайте ни, започваме веднага след новините в 16!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" след изборните страсти и на изпит

На 19 юни се потапяме в политическия дневен ред, защото отново ще чуем тържественото обещание на депутатите да работят в интересите на народа.  За преговорите по съставяне на правителство, за възможните коалиции, разговор с политолога Георги Киряков . Изпитите от НВО в 7 клас са през юни, точно днес учениците се явяват за проверка на знанията им по..

публикувано на 18.06.24 в 14:59

Трусове в политиката и в живота "Ден след ден"

Продължават афтършоковете след земетресението, което разлюля снощи Пловдив и района на Асеновград. Вторичните трусове могат да продължат със седмици, но това е нормално за регииона, обясни пред Радио Пловдив доц. Пламена Райкова – Цанкова , началник на департамент „Сеизмология“ към БАН. Ще чуем и мненията на пловдивчани след трусовете. Още..

публикувано на 18.06.24 в 14:45

"Вход свободен" в преддверието на лятото

 Лятото отдавна се възцари на територията на страната ни неофициално. Летни са горещините, лятно е настроението на населението, летни са и въжделенията на всеки отделно взет човек. Радиото винаги  живее в унисон с копнежите на своите слушатели , звучи като техен  перфектен резонанс  и служи като динамичен   фон на целия житейски панаир.  В духа на..

публикувано на 18.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00