Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в подкрепа на болничен шеф

| обновено на 23.02.23 в 11:08

Жители  на Велинград ще протестират пред сградата на Общинския съвет в подкрепа на управителя на общинската болница в града. 

На днешната сесия ще се гласува освобождаването на д-р Данчо Гурдев, а вносител на извънредната точка е кметът Костадин Коев. 

Според него новият управител нарушава законите на местното самоуправление и не се съобразява с решенията на Общинския съвет. Работещите в здравното заведение твърдят обаче, че истинската цел е приватизиране на болницата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Политическата агитация днес е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Съгласно Изборния кодекс  от полунощ  на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели...

обновено на 08.06.24 в 14:30

ЦИК дава бонус от 25 лв на членове на СИК, предали безгрешни протоколи

За първи път, откакто се провеждат избори в България, Централната избирателна комисия реши да дава паричен бонус на членовете на секционните избирателни комисии, които предадат протоколи без грешки и поправки.  Допълнителното възнаграждение е в размер на 25 лв. на член на СИК. То се получава въз основа на представен на общината от ЦИК чрез РИК списък на..

публикувано на 08.06.24 в 14:26

"Ангели на пътя" с акция "Ден за размисъл към всички политици"

С плакати „Скоростта убива“, „Пътните убийци убиват децата на България“. Държавата убива семействата им“ и със снимки на загинали в катастрофи деца и младежи пловдивчани се събраха на протест пред Съдебната палата.  Акцията им е част от призива на сдружение „Ангели на пътя“, което обединява родители и близки на загинали на пътя деца. В акцията под..

публикувано на 08.06.24 в 13:40

Извозват изборните книжа и машините за гласуване до СИК-овете

Общо 897 машини за гласуване се транспортират под полицейски съпровод към секционните избирателни комисии в Пловдив и областта. До момента изборните машини се съхраняваха в склад в Северната индустриална зона на града.  Изборните места са 405 с 1008 секции, сред които 14 подвижни и 13 в лечебни заведения. Служителите на МВР, ангажирани с охраната на..

публикувано на 08.06.24 в 12:01

Гореща събота с температури до 35 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток...

публикувано на 08.06.24 в 07:56