Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършването на Колежа до края на март вече е мираж

| обновено на 02.03.23 в 16:59

След продължили повече от три часа дебати Комисията за строителство на стадион "Христо Ботев" не взе решение за издаване на възлагателно писмо за дейностите за дейностите от 5 милиона и 300 хиляди лева за довършването на съоръжението на първи етап . 

Следващата седмица членовете ще заседават отново и ще разгледат документация, включително и цялостното проектиране.

Пред Радио Пловдив заместнтик-кметът Величко Родопски, който ръководеше заседанието на комисията заяви, че са изискани всички документи, включително и за окончателното проектиране на стадиона и реално стойността на първи и втори етап на строителните дейности:

Строителят на Колежа Илиян Филипов заяви, че забавянето ще доведе до невъзможност съоръжението да бъде завършено в срок. 

Илиян Филипов каза, че още през ноември миналата година е внесен окончателният проект, има и издадено строително разрешение. Той е категоричен, че първият етап от строителството на стадион „Христо Ботев“ няма как да приключи до края на март, както беше предвидено, ако възлагателното писмо се забави с още седмица-две.

„Не знам с колко ще се удължи този срок. Чакам възлагателното писмо, за да завършим етап 1. Но явно някой не иска да го дава, някой не иска този стадион да се случи“, каза пред Радио Пловдив Илиян Филипов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхарманията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни показания, освен това има чисто съдебно минало, гласят основните мотиви за промяна на..

обновено на 01.10.24 в 10:40

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

обновено на 01.10.24 в 10:17