Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделев: Лудогорец показа, че ме иска, за разлика от Ботев

Тодор Неделев ще играе с номер 88 в Лудогорец
Снимка: ПФК Лудогорец 1945

Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен. Това заяви новото попълнение на Лудогорец Тодор Неделев, който днес бе официално представен като играч на шампионите след изненадващия си трансфер от Ботев (Пловдив). Българският национал позира с фланелка на „орлите“, като в Разград той ще играе с номер 88. Фланелката му бе връчена от техническия директор на „зелените“ Козмин Моци.

„Тук е моментът да благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях, че имат желание да ме привлекат. Тук съм да помогна на Лудогорец да станем шампиони и да изпитаме емоцията с големите мачове, в които тимът играе“, започна Неделев и продължи: „Искам да кажа нещо като човек, който може да оценява подрепата. Поклон пред феновете на Ботев. Подкрепата им през тези години беше невероятна и всичко, което съм правил в Ботев, е било за тях“.

Неделев коментира и разликата между Лудогорец и Ботев по отношение на него.

„Имаше два клуба – единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият ми показа, че ме иска в редиците си. Всеки футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде в отбор, където е желан и уважаван. В личен план пожелавам здраве на всички, пожелавам си да имам големи успехи с Лудогорец. Всички знаят какво умея и ще се постарая да го показвам във всеки мач. Аз просто вътрешно почувствах, че бях нежелан. При оставащ договор от 3 месеца, не може никой от клуба да не ме потърси и да очакват в последния момент да се съглася на нов договор. Аз излязох с гордо вдигната глава и им казах каква е ситуацията, като се надявам те да ми повярват, защото аз никога не бих ги излъгал“, допълни родният национал по отношение на раздялата си с Ботев.

Неделев отново акцентира върху подкрепата от Лудогорец при избора да продължи кариерата си в Разград и отказа да навлиза в подробности относно казаното от собственика на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич по негов адрес. Руският бизнесмен заяви, че е загубил уважение към играта и сподели, че Неделев не се е поколебал да избере трансфер.

„Не мога да кажа, мисля, че 3-4 пъти съм имал оферти от Лудогорец. Клубът не се отказа от мен, въпреки тежкия инцидент. Те показаха подкрепата и уважението си към мен и аз го оценявам. Не искам да навлизам в подробности. Г-н Зингаревич е казал неговата гледна точка, това е мнението му. Аз съм футболист на Лудогорец и се фокусирам върху Лудогорец и изявите му в първенството и в Европа“.

„Нормално е, след толкова години в един и същи отбор, но аз съм професионален футболист. В големите първенства се случват големи трансфери в последните дни. Сега съм фокусиран изцяло върху играта ми и представянето на Лудогорец. Пак казвам, че ще има фенове, които няма да са доволни и ще ме наричат предател.

Аз излязох пред феновете и казах моята гледна точка, но всеки си има мнение и може да мисли каквото иска“.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Минчо Пашов

Минчо Пашов - бронзовият медалист от Москва 1980

Великият ни щангист Минчо Пашов е р оден на 7.11.1961 година  в село Шишманци. Пашов извоюва бронзов медал на Олимпийските игри в Москва през 1980 година в категория до 67.5 кг. През 1980 г. и 1981 г. е световен шампион за младежи. Трикратен световен и европейски вицешампион в категория до 75 кг. На турнира "Черно море" във Варна през 1984..

публикувано на 23.06.24 в 10:43

"Локомотив" привлече украинеца Данило Полонский

"Локомотив" (Пловдив) привлече Данило Полонский от "Пирин" (Благоевград). Двата клуба постигнаха споразумение, като “орлетата” си запазиха правото да получат процент от бъдещ трансфер на играча в трети клуб. Атакуващият полузащитник е второто ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Данило Полонский е роден на 14..

публикувано на 23.06.24 в 10:14

"Ботев" стартира контролиге с 1:0 над Берое

Ботев (Пловдив) стартира приятелските срещи в предсезонната си подготовка с победа с 1:0 над Берое, а единственото попадение реализира Емануел Уме. Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“ и бе с вход свободен, като голям брой привърженици на „канарчетата“ наблюдаваха любимците си от трибуните.  „Жълто-черните“ създадоха първата по-чиста ситуация в..

публикувано на 22.06.24 в 23:04

Никола Илиев се завърна при "канарчетата"

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в "Ботев" (Пловдив) с перманентен трансфер от италианския гранд "Интер". 20-годишният халф започна пътя си в професионалния футбол именно при "жълто-черните“. "Днес е специален ден за "Ботев" Пловдив, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Никола е един от най-талантливите млади..

публикувано на 22.06.24 в 17:43

"Ботев" с пето ново попълнение

22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с "Ботев" (Пловдив). За последно той игра за "Пирин" (Благоевград), а в кариерата си е бил част от "Крумовград", ЦСКА 1948, "Царско село", "Литекс" и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България. Йорданов е петият футболист присъединил се към..

публикувано на 22.06.24 в 10:31