Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха трима вандали, шарили по училищна сграда в Пловдив

Минути след 23 ч. в петък гражданин съобщил в Трето РУ, че няколко момчета драскат със спрей по фасадата на основно училище на ул. „Полк. Сава Муткуров“ в Пловдив. 

На място униформените установили, че с надписи с неприлично съдържание са покрити над 30 метра от стените на учебното заведение.

След бързите полицейски действия е задържан 17-годишният им автор, изяснена е самоличността и на останалите съпричастни към увреждането тийнейджъри – двама на 16 години и 15-годишен. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До края на годината в Пловдив ще има 25 камери за контрол на скоростта

Община Пловдив започва поставянето на съоръжения за камери за контрол на скоростта, които предстои да бъдат осигурени от МВР. Решението бе взето на заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата.  От Областна дирекция на МВР – Пловдив са фиксирали 5 ключови пътни артерии, на които първоначално да бъдат..

публикувано на 13.06.24 в 16:07

Две украинки се изгубиха в скалиста местност в Родопите

Две жени от Украйна са открити след повече от три часа издирване снощи в гората край Смолян, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова. Жените – майка и дъщеря, били на разходка в местността Елинска река. След като дълго не успели да намерят пътя към града, те подали сигнал на спешния телефон. Незабавно към мястото е изпратен екип..

публикувано на 13.06.24 в 15:36

Влаковете за Карлово тръгват от Централна гара от 17 юни

Готова е реконструкцията на първите 4 челни коловози на Централна гара и това ще позволи движението на влакове между гарите Пловдив и Филипово. Очаква се това да стане следващата седмица, след като комисия обследва свършената работа, съобщи за Радио Пловдив инж. Гошо Къчков, началник на Железопътна секция - Пловдив. Така пътниците за..

публикувано на 13.06.24 в 13:56

Автобусите 12, 26 и 29 възстановят маршрута си от събота

Автобусните линии №12, 26 и 29 от градския транспорт в Пловдив  възстановяват маршрута си по общинската транспортна схема от 15 юни (събота), информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това става възможно, след като приключиха строително-монтажните работи на кръстовището между бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“ и..

публикувано на 13.06.24 в 13:43

Арестуваха две жени, потрошили имущество на съсед

Две жени от карловското село Христо Даново са задържани за увреждане на чуждо имущество. От пловдивската полиция уточняват, че по-рано разразил се скандал с техен съсед прераснал в саморазправа.  В яда си двете жени счупили 2 телевизора и стъклата на 3 прозореца на къщата на своя комшия. Жените са отведени за 1 денонощие в карловската полиция...

публикувано на 13.06.24 в 12:04