Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик с важна победа по пътя към плейофите в НБЛ

Академик - Черно море Тича 90:85
Снимка: БК Академик Пловдив

Академик (Пловдив) успя да победи Черно море Тича с 90:85 и записа нова важна крачка за участие в плейофите в НБЛ.

В първата четвърт пловдивчани успяха да се наложат с 24:22. Във втората четвърт Черно море спечели с точка – 24:23 и така на полувремето резултатът беше 47:46 за Академик.

Черно море спечели третата четвърт с 27:16 и поведе с 10 точки преди решителната последна четвърт. В последната четвърт Академик успя да навакса изоставането спечели частта с 29:12 и спечели изключително ценна победа в борбата за плейофите при 90:85.

Джейлън Минет стана най-резултатен с 18 точки, Васил Бачев добави 15, а с 12 се отчете Александър Милов. За Черно море Тича Тач Ънру стана най-резултатен с 26 точки.

„Студентите“ вече са с баланс от 8 победи и 16 загуби, като продължават да заемат осмата позиция в класирането с актив от 32 точки. Черно море Тича остава предпоследен с 29 точки, колкото има и последният Шумен.

Следващият мач на Академик е още тази събота – домакинство на Шумен.

“Този мач е типичен затова, когато напрежението играе голяма роля в отбора и когато освободеният отбор играе за удоволствие и за честта си. Мисля, че за всеки един от нашия отбор такъв тип мачове е много полезен, защото така се гради характера на един състезател и треньор. Много е важно, че победихме и това е една огромна крачка към плейофите и от тук нататък трябва да направим анализ на нещата. Аз отдавам моментните периоди на лошо представяне на точно това напрежение, което беше в нас. Говорили сме с момчетата и всеки знае какви са нашите цели до края на сезона. Ако покажем характер в събота срещу Шумен ще излезем победители в мача”, заяви наставникът на Академик Йордан Янков.

“Това е страхотна победа за нас. Играхме като отбор и поздравявам момчетата за успеха. Ще се борим за влизането в плейофи. Трябва да работим още по-усърдно във всяка изминала тренировка и да изглеждаме още по-добре в мачовете”, добави Джейлън Минет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Появи се кадидат за собственик на Локомотив !

Сериозен бизнесмен е проявил желание да влезе в Локомотив Пловдив и да поеме издръжката на клуба. По информация на вестник Марица това е строителният предприемач Иван Пашов. В близките дни се очаква той да проведе среща с мажоритарния собственик на черно-белите Христо Крушарски. Иван Пашов е строителен предприемач с доста реализирани успешни проекти в..

публикувано на 04.10.24 в 17:44

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27