Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, карал пиян в насрещното на АМ "Тракия", отива на съд

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинение срещу шофьора, карал в насрещната лента след употреба на алкохол.

В бързото производство обвиняем е 39-годишен шофьор, който на 29 март е задържан на магистрала „Тракия“ в района на Цалапица. Той управлявал автомобила си Хюндай с концентрация на алкохол 1,5 промила и вече бил осъждан за същото престъпление.

Водачът бил спрян след подаден сигнал от други шофьори, че кара в нарсещното платно на магистралата.

Нарушителят тогава обяснил, че се заблудил при качването си на магистралата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С редица прояви Пловдив отбелязва Международния ден на детето

В Международния ден на детето Пловдив е изпъстрен с празнични събития и занимателни игри.  Програми за 1 юни са приготвили всички културни институти, а забавленията ще са както в Центъра и в Старя град, така и в парковете на всички райони.  Не само зрители, но и съавтори в събитията ще бъдат децата на Пловдив в голяма събитията, посветени на..

обновено на 01.06.24 в 08:55

Доброволците от 112 правят демонстрации на Гребната база

Днес и утре Доброволно Формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив  организира празник на открито, посветен на  Деня на детето и 5 юни – Деня на българския доброволец при бедствия.  На трибуните на Гребната база децата, младежите и всички пловдивчани ще бъдат запознати дейностите, оборудването и методите на работа при височинно спасяване,..

публикувано на 01.06.24 в 08:55

"Магията на детските усмивки" завладява Пазарджик

С целодневна празнична програма под мотото “Магията на детските усмивки” Пазарджик отбелязва Деня на детето. От 9 до 17 часа на площад “Константин Величков” (Тортата) има организирани редица музикални, творчески и забавни занимания.  Освен това се провеждат и съпътстващи събития, сред които са мащабният танцов шампионат Pazardzhik Dance Open..

публикувано на 01.06.24 в 08:49

Балон полита над града на Ботев Калофер, заря-проверка в Сопот

Децата в Калофер ще отбележат 1 юни с полет с балон над града на Ботев. Инициативата се организира от Съюза на парашутистите и е част от проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на поета и войводата. Началото е в 9.00 часа. По-късно малчуганите могат да се включат в рисуването на открито под мотото „Нарисувай ми бащино огнище“. По..

публикувано на 01.06.24 в 08:43

Юнска кампания за събиране на едрогабаритни отпадъци

Община Пловдив организира кампания през целия месец юни за разделно събиране на едрогабаритни отпадъци (стари дивани, фотьойли, матраци, мебели, дървени плоскости, дървени дограми и др.).  Кампанията се прави за първи път, като целта е всички граждани, които притежават такива отпадъци да ги предадат напълно безплатно на посочените места от 09:00..

публикувано на 01.06.24 в 08:12