Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев загуби с 1:2 като гост на ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив) 2:1
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) загуби с 1:2 от ЦСКА 1948 в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Витоша" в Бистрица.

"Канарчетата" изиграха слаб мач и проспаха по-голяма част от игровото време.В самия край Абдулайе Траоре можеше да поведе "жълто-черните" към равенството, но усилията му не се оказаха достатъчни.

По този начин "жълто-черните" останаха на 10-то място във временното класиране, на 11 точки от седмата позиция и само на три пункта от 11-ия Берое.

През всичките 90 минути "жълто-черните" получиха подкрепа от гостуващия сектор, като въпреки лошото време пловдивчани бяха като домакини на стадиона в Бистрица.

Момчетата на Бруно Балтазар стартираха ужасяващо мача и инкасираха гол след само 16 секунди игра. Стив Фуртадо пусна към Светослав Диков, който бе покрит от Николай Минков и нападателят преодоля Ханкич за 1:0.

През първите 45 минути играчите на Балтазар не отправиха нито един удар към вратата на "червените". От своя страна домакините нацелиха греда чрез Диков в 20-ата минута, а в 40-ата минута опасен удар на Елитон мина покрай гредата.

Между двете положения, в 23-ата минута, Точукву Ннади се строполи на земята и поиска смяна, като на терена се появи Красиан Колев. В самия край на първата част удар на Русев бе отразен от Ханкич, но при добавката Карагарен вкара за 2:0.

След почивката момчетата на Балтазар отправиха първия си удар в 55-ата минута, но той излезе в тъч. В 61-ата минута дойде и първата реална опасност пред вратата на Наумов, но ударът на Бароан бе спасен от вратаря.

Последваха два опасни удара на появилия се от скамейката Траоре, като при първия Наумов отрази шута, а при втория топката не намери очертанията. В 88-ата минута удар на Кирилов бе спасен от Ханкич.

В първата минута на добавеното време домакините като по чудо не стигнаха до трети гол след груба грешка на Ханкич, а при добавката Ивайло Чочев стреля в тялото на защитник.

Дълбоко в добавеното време Абдулайе Траоре вкара почетен гол за Ботев. Талантливият нападател престреля Наумов с удар от границата на наказателното поле, а малко по-късно нов удар на Траоре мина покрай вратата.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12
Никола Илиев

"Ботев" с един младежки и трима юношески национали

Офанзивният футболист на "Ботев" (Пловдив) Никола Илиев отново ще е част от състава на България U21. Селекцията на Александър Димитров ще гостува на два пъти в квалификации за Европейското първенство за младежи в Словения — на лидера в групата Германия и на Израел на 11 и 15 октомври. 20-годишният Илиев взе участие във всички осем двубоя от група "D"..

публикувано на 26.09.24 в 11:29