Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 13 април - в очакване на всякакви чудеса

Снимка: архив

На Велики четвъртък християнската традиция повелява да се боядисват червени яйца – символ на Христовото Възкресение. В Бачковския манастир и тази година ще бъдат боядисан 2023 яйца, за да бъдат раздадени през трите дни на големия празник. За символиката на днешния ден и традицията ще чуем игумена на манастира- Величкия епископ Сионий.

В страстната седмица за политическите страсти  и многото въпроси след първия пленарен ден, който не излъчи председател на НС ще говорим с политолога проф. Румяна Коларова и  Методи Андреев, бивш народен представител.

Във времето за култура говорим за Десетия Международен фотосалон Пловдив, който е отворен вече за  участие. За проявата тази година, която е част от Културния каленадр на Пловдив, ще ни разкаже Антон Савов, организатор и секретар за взръзка с Международната федерация за фотографското изкуство.

"В добро утро, ден!" - поредна среща с госта ни Атанас Маринчешки.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за приемната грижа и ваксините

Сряда сутрин поемаме по октомврийските сюжети. Ето и темите и събеседниците: В сезона на гриповете и респираторните заболявания търсенето на противогрипни препарати все повече расте. Има ли достатъчно противогрипни ваксини в аптечната мрежа в Пловдив и пристигнаха ли при джипитата безплатните ваксини за възрастните над 65 г.? Отговорите на..

публикувано на 08.10.24 в 16:56

Управление на хора и пари "Ден след ден"

Проблемът в културния сектор у нас се оказват не парите, а начинът, по който е структуриран и управляван. Изводът се налага след огласяване на т. нар. схема „Разград“, повторена в Смолян и „измислена от умен човек“, както твърди служебният министър на културата Найден Тодоров. Могат ли злоупотребите да се окажат законни, след като вратичките..

публикувано на 08.10.24 в 14:49

Усещане за време с „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Усещане за място“, на Траяна Панайотова, в галерия „Лабиринт“, в събота, от 18 часа. Един разговор за свободата и пространството, в живота, като цяло.  Как създаваме емпатия в комуникацията, само с гласа си? Гласовият коуч, Дими Командучи разказва, в рубриката "Брейнсторминг". Жоро Пеев също е на старт линията, с..

обновено на 08.10.24 в 09:43
Художник: Йоан Левиев

В тоналностите на октомври - "Точно днес"

Есента дискретно напомня, че е очарователелно време за мечти и догонване на закъснели планове. И че между умората от трескавото лято и предстоящото впускане на партиите в изборното състезание съществуват и други територии - за памет, надежди за бъдещето и  конструиране на  красиви пространства.  "Точно днес"  с впечатляваща доза респект ще си спомним за..

публикувано на 07.10.24 в 17:35

"Ден след ден" на 7 октомври

Знанията по математика- но не от Националното външно оценяване,  да са основният критерий за прием в паралелките по информационни технологии в математическите гимназии. Това предложение пращат на образователното министерство от Българската асоциация по информационни технологии и още 4 организации от бранша. Ще говорим по темата с Теодора Тодорова..

публикувано на 07.10.24 в 14:37