Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светъл празник с Клуб "Неделя"

| обновено на 16.04.23 в 10:49

Христос воскресе!

Днес на Великден ще бъдем добре дошли във всеки дом и на всяка трапеза, защото това издание на предаването ще е по-празнично от всякога!

Началото поставяме със специалния поздрав на децата от група "Звездички" в ДГ "Ралица" Пловдив.

Те заедно с преподавателите г-жа Андреева, г-жа Илиева, и музикален педагог г-жа Вълчева ни направиха съпричастни на празника погледнат през техните очи огласян от много музика, детска глъч и точно както традицията повелява!

Вълнуваща ще е и срещата ни с втория ни гост в лицето на една истинска вълшебница - Галя Даскалова. Наричаме я Фея на цветята, но тя е много повече - магьосница на думите, онези, които докосват най-тънките струни на душата.

"Животът в думите" е последната й книга, и няма по-подходящ ден от Великия ден, за да направим ефирната й премиера!

Бъдете с нас! Започваме в 16:00!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00

"Вход свободен" - начало с музика и театър

Понеделник е традиция за планове, задачи, стрес и напрежение. Не спираме този наложен ход, само добавяме глъдка смисъл и красота, свежест и надежда в делника!  За новият сингъл IO , говорим с Георги Линдев, познат повече чрез един от проектите си Kan Wakan. Ще чуем и песента, която зад позитивното звучене, поставя сериозни въпроси за бъдещето на човека...

публикувано на 17.06.24 в 09:30

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40