Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват "Колежа" със специален концерт

Кметът Здравко Димитров показа Златната книга на "Ботев"
Снимка: Радио Пловдив


Концерт на групата "Д2", Стефан Вълодобрев и ансамбъл "Тракия" ще бъде част от специалната програма по откриването на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно на днешната пресконференция на футболния клуб и община Пловдив. Мачът на завръщането е от 20:00 часа на 29 април, събота.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров показа получения от него днес Акт 16, както и Златната книга на Ботев (Пловдив), в която е вписан строежът на предишния стадион. Книгата ще бъде дарена на музея на клуба, когато бъде готов.

"Днес е дългоочакван ден от целия Пловдив, а не само от привържениците на Ботев. Стадионът е на цялата пловдивска общественост. Клубът се върна в своето родно място. Тук сме изживявали невероятни мигове, нека те да продължат и да се множат. Пловдив е най-спортният град и го заслужава. Нека всички се обединим и празникът да не спира. Пожелавам успех на клуба и на националния отбор, защото съм сигурен, че тук ще има мачове на националния отбор. Да си го завършим, както сме поели ангажимент, и да си го пазим. Това е много важно. Виждате, че всичко е перфектно“, заяви Здравко Димитров.

Прокуристът на клуба Асен Караславов увери, че модерното съоръжение ще бъде стопанисвано перфектно, а скоро ще бъде назначен и нов управител на стадиона.

"От името на клуба и собственика Антон Зингаревич благодаря на г-н Филипов, г-н Димитров и Община Пловдив, че направиха възможно футболният клуб и привържениците да се завърнат в своя дом след почти 10 години. Надявам се още днес да стартира продажбата на билети за мача с Левски. Направили сме концепция как да управляваме стадиона. Това е голям обект, в началото няма да е лесно, но съм сигурен, че с времето стадионът ще се управлява на европейско ниво. В най-скоро време ще бъде назначен човек, който да управлява стадиона“, заяви Асен Караславов.

Всички седящи места в сектора за гости ще бъдат премахнати за мача с Левски, ще има и специални ограждения и мрежи, за да не могат агитките да се замерват с предмети.

"Скоро предстои подписване на анекс с община Пловдив и стадионът ще бъде завършен изцяло. Що се отнася до получаването на категория 4 на УЕФА, това може да се случи и още преди той да бъде изцяло покрит, защото няма такова изискване. Клубът трябва да инвестира в някои неща, които са задължителни за УЕФА и лицензът може да дойде много по-скоро", съобщи строителният предприемач Илиян Филипов.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив призоваха привържениците на Ботев да пристигнат по-рано на стадиона и да заемат навреме местата си, за да няма струпване на хора на входовете, които ще отворят в 17:15 часа в деня на мача. 

Все още се обсъждат и местата за групово паркиране на гостуващите фенове. Не е изключено и временното затваряне на улици около стадиона. Всички подробности ще бъдат изнесени от полицията на брифинг следващата седмица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието. Вторият ни..

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00

Юноша на Ботев с повиквателна за националния отбор

Футболистът на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов с повиквателна за националния отбор на България до 20 г. Юношата на „жълто-черните“ ще бъде част от подготвителен лагер-сбор на националната селекция от родени 2004-2005 г. Младите „лъвове“ ще се изправят срещу Азербайджан в контролна среща на 11.06 в столицата Баку. През изминалата кампания Папазов взе..

публикувано на 31.05.24 в 17:55

Доброволци учат младежи на емоционална интелигентност

Уъркшопът "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" е събитие на асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“, което ще се проведе в Младежки център Пловдив, на 8-и юни. Началото е в 11 часа. Доброволците Лилия, Гергана и Севил са водещи на уъркшопа, който ще бъде с продължителност от час и трийсет минути. Тяхна е и идеята за..

обновено на 31.05.24 в 17:19