Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците пренасочват средства по проекти

| обновено на 27.04.23 в 07:40

Общинският съвет на Пловдив ще решава за сключване на допълнително споразумение към договора с Фонд за устойчиви градове, с което да се преразпределят неусвоените средства, предвидени за проекта „Пробив под Водната палата“. Предложението на кмета Здравко Димитров предвижда неусвеният финансов ресурс, който е в размер на 4 милиона 923 хиляди лева, да бъде използван за индексация на строително-монтажните дейности по проекта „Модър-Царевец“ и реконструкциите на булевард „Хаджи Димитър“ и на улица „Царевец“.

Другата част от парите, които бяха отпуснати на Пловдив от Фонда за устойчиви градове, бяха пренасочени с предходно решение за реконструкцията на Дондуковата градина. Ремонтът там е на стойност 4 милиона 476 хиляди лева.

Съветниците ще гледат и предложението на заместник-кмета Пламен Райчев, което предвижда Община Пловдив да кандидатства за сумата от 6,1 милиона лева от Плана за възстановяване за обновяване на сградата на бившия Партиен дом.

В дневния ред на сесията влиза и предложението на съветници от различни групи в местния парламент за удостояване с отличието „Почетен знак на Пловдив“ ректорите на Медицински университет-Пловдив професор Мариана Мурджева, на Аграрен университет професор Христина Янчева, на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство професор Тони Шекерджиева-Новак и на Университета по хранителни технологии професор Пламен Моллов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Комисия от БАН ще посети откритите находки под Бетонния мост

В понеделник се очаква комисия от експерти от Националния археологически институт с музей към БАН да посети на място новооткритите находки в района на жп линиите под Бетонния мост в Пловдив.  Специалистите трябва да определят периметъра и срока на проучване на находките, които по предварителни данни са част от римски гроб със зидове...

обновено на 05.07.24 в 13:29

В Стамболийски питат защо обвиняема е главен секретар в областната управа

Кметът на община Стамболийски и общински съветници от коалиция „Алтернатива за гражданите“, ПП-ДБ, ПП „Възраждане“  се възмутиха от назначаването на бившата заместник-кметица на общината Теодора Денева за главен секретар на Пловдивска област. Документът е публикуван на фейсбук страницата на кмета Неделев. Мараджиев с обвинение за престъпление..

обновено на 05.07.24 в 13:29

В Сопот подменят уличното осветление с пари от ПВУ

Одобрен е проектът на Община Сопот за реконструкция и модернизация на уличното осветление. Той е на стойност малко над 590 хиляди лева и се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост.   Ще бъдат подменени всички енергоемки улични лампи с модерни, ефективни светодиодни осветители, с които да се намали консумацията на ел...

публикувано на 05.07.24 в 13:27

И в село Червен е въведен воден режим

Асеновградското село Червен минава на воден режим. Причината е намален дебит във водоизточника. От днес селото ще бъде „на сухо“ от 10 до 17 часа и от 22 до 6 сутринта. От ВиК предупреждават, че при задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим. Припомням, че от началото на юли на воден режим са и други асеновградски села -..

публикувано на 05.07.24 в 13:21

Правосъдният министър откри модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла за..

публикувано на 05.07.24 в 12:53