Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парапланерист падна върху новата църква в Пловдив

| обновено на 20.05.23 в 12:47

50-годишен мъж падна с мотоделтапланера си върху най-новата църква в Пловдив - храма "Св. Архангели" в Стария град.

Първо е паднал върху покрива, след това - и на земята. Не е пострадал и е отказал медицинска помощ. 

Сигналът за инцидента е постъпил минути преди 12.00 часа, съобщиха от полицията.

Пред екип на Четвърто РУ той обяснил, че е излетял от индустриалната зона в ЖР "Тракия", а причината за случилото се е техническа неизправност в мотора на устройството. 

Няма щети върху покрива на църквата. 

Проверката на всички факти и обстоятелства продължава, уточняват от полицията.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 16- годишен, ограбил и контузил възрастен мъж

Полицията в Пазарджик задържа криминално проявен тийнейджър, ограбил възрастен мъж. Пенсионерът бил нападнат в покрайнините на областния град.  Непознат младеж съборил на земята 76-годишния мъж и отмъкнал чантата му. В нея ограбеният носил само лични и медицински документи.  В резултат на блъскането ощетеният счупил крака си и бил настанен в..

публикувано на 15.05.24 в 13:14

Жилищното саниране в Пазарджик забуксува заради липса на пари

Процедурата по безвъзмездното саниране на жилищните блокове и одобрените обществени сгради в Пазарджик буксува. Причина за това са политическите трусове в страната, обяви на пресконференция заместник-кметът Любомир Гечев. Планираното финансиране не може да достигне до общините, заради неприети законови нормативи. При последното класиране за..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

„Космическа сеизмология“ в Природонаучния музей в Пловдив

Известният българския геофизик проф. Бойко Рангелов ще изнесе тази вечер в Пловдив публична лекция на тема „Космическата сеизмология“. Проявата ще бъде в зала „Планетариум“ на Природонаучния музейот 18 часа, входът е свободен. Специалистът сеизмолог, който е завършил и приложна математика, ще разкаже за изследванията на космическите и сеизмичните..

обновено на 15.05.24 в 11:14

20 години Философско-исторически факултет на Пловдивския университет

С редица прояви в продължение на три дни Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва своя 20-годишен юбилей. Честванията започват днес с международна научна конференция на тема: „Хуманитарното и социалното познание – разкази и хоризонти“. Откриването е от 14 часа в 6-а аудитория на Ректората с..

обновено на 15.05.24 в 06:29

Военният министър се среща с ученици в Пазарджик

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова военният министър ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на..

обновено на 15.05.24 в 06:29