Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейс йога, здраве и двойна брадичка

| обновено на 23.05.23 в 10:46
2
Снимка: Личен архив

Фейс йога е естествен метод за превенция и борба с различните проблеми на кожата на лицето, като бръчки, увиснала кожа, подпухналост и тъмни кръгове. Това е холистичен метод, който включва разнообразни лицеви упражнения, както и различни масажни техники, предназначени за различните зони на лицето, с цел да бъдат тонизирани и да оформят лицевите мускули. Освен че изгражда симетрията, фейс йога, подпомага добрата кръвната циркулация и съживява естествения блясък на кожата, на лицето и шията.

Мима Краевска е международно сертифициран треньор по фейс йога, моделиране на лицето и анти ейдж експерт.

Да се предпазим и коригираме нежеланите следи на времето и най-вече на стреса, вредните навици и неосъзнатото отношение към лицето, тялото и себе си. За озарена, здрава кожа и релаксирано лице без гневни бръчки, сияещи очи без тъмни кръгове и торбички, високи скули, очертан овал без булдожки бузки и свличания, грациозна шия без двойна брадичка.За да сме осъзнати и информирани в грижата за себе си. Затова ни помага, този метод“, казва Мима Краевска.

Упражненията за лице са предназначени по-скоро, за да активират мускулите. Масажните техники се прилагат с цел тези мускули да се отпуснат. Според най-новите изследвания това, което води до неприятните проблеми по лицето, всъщност, е стягането на мускулите от прекомерния стрес. Стресът, като такъв, не само ни разболява, но и ни загрозява. Стресът кара мускулите да се свият. Те са стегнати, но не са физиологични и това води до проблеми - мускулите не са достатъчно кръвоснабдени, лимфата не се отича и т.н.

„Срещата ми с фейс йога е доста отдавна. Като повечето момичета от, 14-15 годишна, темата лице съществува, при мен. Но, тази тема беше и активна, и скрита. Преди много, много години бях решила, че ще противопоставям това клише „умна и красива“. И някъде в годините, постепенно разбрах, че тази борба по мъжки взема нещо от мен и колкото и да бях удовлетворена преди, в корпоративния свят, нещо ми липсваше. Просто в един момент реших, че е крайно време да намеря това парче. Преди 30 години, бях попаднала и на една книга, чиято тема се занимаваше с рефлексотерапия за лице и много от практиките, които в момента прилагам ги имаше. Книгата беше доста дебела, имаше много практики и аз мислех, че всичките трябва да ги правя. Но, това така и не се случи. Направих ги три пъти и толкова. Бях запозната с метода, но когато дойде една прекрасна зряла възраст и реших да търся варианти за себе си, попаднах на фейс йога, която вече беше много популярна в САЩ и Русия, споделя още пловдивчанката Мима Краевска. 

В неделния „Шейкър“ с нея коментираме темата „Йога за лице“, проблема „двойна брадичка“, от естетическа и здравословна гледна точка, както и връзката лице – тяло.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

БФС със солидна глоба за Локомотив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията след 33-ия кръг на efbet Лига.  ЦСКА и Локомотив Пловдив ще плащат най-големите глоби от по 4300 лева. Левски е глобен с 3300.  Решения  -  2 0 . 05 .2024 г. 33-ти кръг ППЛ С предупреждения – 25 състезатели Със спиране от състезателни   права..

публикувано на 20.05.24 в 18:05

Крумовград ще играе в ''Коматево'' и през следващия сезон

ФК Крумовград е постигнал разбирателство с ръководството на Ботев (Пловдив) и през следващия сезон отборът отново ще домакинства на базата на „канарчетата“ в квартал Коматево. „Скъпи крумовградчани, Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 20.05.24 в 17:58

“Последното цвете” на Щерион Пилидов цъфти и след 10 години

 На 19.05.2024г. в предаването “Споделено” гостува Щерион Пилидов. Той е един от младите и много талантливи музиканти и композитори в България. Познат е на широката публика от големите сцени, защото партнира на редица родни звезди като дует Ритон, Поли Генова, Тони, Авеню, Деси Добрева.  Тази натоварена програма не му позволява да се..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Ботев започва селекцията за Лига Европа

Ботев (Пловдив) започва селекцията си за следващия шампионат и участието си в Лига Европа с френски защитник. Това е 25-годишният Тадее Калеба, който за последон е играл в словенския Табор (Сезана). Той играе в центъра на отбраната, където титуляри през изминалия сезон бяха Антоан Конте и Йонас Там. Преди това Калеба е играл в Примаверата на Италия за..

публикувано на 18.05.24 в 18:08

Радио Пловдив ще предава мача Локомотив (Пд)- Левски

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в среща от първата шестица на efbet Лига. Мачът на „Лаута“ започва в 20:15ч. и противопоставя съответно петия и четвъртия във временното класиране. Двубоят ще бъде ръководен от Валентин Железов. Колкото до значимостта на двубоя, той придоби съвсем различен вид след успеха на Ботев (Пловдив) в..

публикувано на 18.05.24 в 17:01