Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Ботев са против ФК Крумовград да играе на "Колежа"

Да играят на базата в Коматево, а на стадион "Христо Ботев" да бъде напълно завършен заявиха от КПБП

Феновете на Ботев в действие на "Колежа"
Снимка: КПБП

Органицираните фенове на Ботев (Пловдив) се обявиха твърдо против сключения договор между клуба и ФК Крумовград, който дава под наем стадион "Христо Ботев" за домакинските мачове на новака в Първа лига от новия сезон.

Договорът бе оповестен лично от Басри Саров - председател на ФК Крумовград. Както е известно, начело на отбора е кадърът на "жълто-черните" Неманя Миланович, а отношенията между двата клуба са повече от топли.

Ето цялото отворено писмо на КПБП:

ФК Крумовград на "Колежа" само на гостуване!

"КПБП счита за изключително неуместно и дори за провокация "идеята" ФК Крумовград да домакинства на стадион "Христо Ботев"!

Не смятаме, че след 10 години лъжи и мотане на строежа на нашия дом, още в първите месеци след влизането ни в компромисна и временна негова версия, ще трябва отново да влизаме в полемики и то не как възможно най-бързо той да бъде цялостно завършен, а отклоняващи вниманието такива като бихме ли приютили който и да е друг български футболен отбор като ползвател на нашия стадион.

С цялото ни уважение към ФК Крумовград, не смятаме, че те са напълно готови да поддържат и пазят това мащабно за България съоръжение и то в друг за тях град. Позволение за използването му би навлекло изключително много работа, нерви и отдаване на лично време от "жълто-черните" фенове (за хиляден път) и ще ни предизвика отново ние да вършим задачите на други.

Смятаме, че щом клуб с огромна фенска маса като тази на Ботев, можеше цели 10 години да домакинства на базата в Коматево с капацитет от около 3500 души, то тя може да бъде лесно пригодена и за домакинства на ФК Крумовград, в случай че клубът толкова настоява да използва някое от съоръженията на Ботев!

Като заключение искаме да уведомим футболната общественост, че не намираме никаква логика от решение стадионът на Ботев (Пловдив) да бъде предоставян за домакинските срещи на друг отбор. Това би довело до нова ескалация на напрежението.

Нека никой не си мисли, че по този начин ще отклони вниманието ни от нашата заветна цел - цялостно довършване на стадион "Христо Ботев" - с четири покрити трибуни, завършени фасада и търговски площи. Борихме се 10 години за това и бъдете сигурни, ще доведем борбата до своя успешен завършек. Крайно време е да изпълните поетите към пловдивчани ангажименти".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финалът за Суперкупата ще е на стадион "Христо Ботев" на 3 юли

Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев Пд  ще се проведе на 3 юли, сряда на стадиона на канарчетата в Пловдив. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да се изиграе седмица преди старта на участието им в евротурнирите. От Разград пък са приели и..

публикувано на 17.05.24 в 18:02

Първа аула не побра желаещите да видят Стефка и Глушков

Легендарната ни лекоатлетка и президент на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта и легенда на баскетбола Георги Глушков станаха важна част от честването на Деня на спорта в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Първа аула в новата сграда се оказа твърде малка за тълпящите се студденти, които искаха да видят и да чуят..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

MOVE WEEK 2024 предстои в края на май

В периода 27 май - 2 юни в Пловдив и на територията на цялата страна ще се проведе 13-о издание на Европейската седмица на движението и спорта, разпознаваемо като MOVE Wеек. Активната седмица е ежегодно събитие и част от кампанията NowWeMOVE, която има цел да промотира ползите от физическата активност и да повиши информираността относно опасностите,..

публикувано на 17.05.24 в 13:43

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10