Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха измамник, "ужилил" баба от Варвара с 6000 лева

Криминалисти от РУ-Септември задържаха мъж, участвал в схема за телефонна измама. Всичко започнало на 26 май, когато неизвестен мъж се обадил на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на септемврийското село Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи жената е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“ на дъщеря й.

Тогава притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

В резултат на действията на полицията било устоновено, че мъжът, получил парите, е 52-годишен жител на Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

От полицията отново апелират към хората да предупредят възрастните си родители да не се отзовават на сигнали, свързани с даване на пари.


По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.   Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

публикувано на 07.07.24 в 07:22

Катастрофа затрудни трафика по пътя Пловдив - Пазарджик, пострадал е водач

Повече от 3 часа движението по  пътя Пловдив - Пазарджик, в платното за Пазарджик, бе затруднено заради катастрофа между 2 коли. Тежко пострадал е водачът на един от автомобилите.  Инцидентът е станал след разклона за село Мало Конаре, съобщават очевидци на катастрофата. Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов уточни, че..

обновено на 06.07.24 в 17:32

Засилват мерките против пожари в депата за битови отпадъци

Заради периода с високи дневни температури пловдивската екоинспекция е изпратила писмени предписания на кметовете на Пловдив, Асеновград и Карлово за засилване на противопожарните мерки в регионалните депа за битови отпадъци.   В писмото си до общинските администрации  директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Ивайло..

публикувано на 06.07.24 в 14:08

Пак инцидент с паркирани коли в пловдивския район "Южен"

Рано тази сутрин, около 5:30 часа, неизвестен шофьор е нанесъл щети по 3 паркирани автомобила на ул. "Пере Тошев", съобщават пловдивчани в социалните мрежи.  По непотвърдена информация до блъскането на коли се е стигнало след дрифт. "Някъде към 05:30 се чуха спирачки и удар", пише член на групата. "Да, тъкмо бях зад блока и се вдигна яка..

публикувано на 06.07.24 в 10:23

Специален ретро влак пътува от Септември до Велинград и Цветино

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път днес, когато е празникът на Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 06.07.24 в 08:20