Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от Пловдив в проектокабинета

| обновено на 02.06.23 в 13:11

Професор Галин Цоков от ПУ "Паисий Хилендарски" и директорът на пловдивския Драматичен театър Кръстю Кръстев са включени в състава на проектокабинета, по който преговори водят  представители на ППДБ и ГЕРБ, съобщи програма "Хоризонт" на БНР. Проф. Цоков е номиниран за министър на образованието, а Кръстю Кръстев - на културата.

 Първите две политически сили са постигнали съгласие за персоналния състав на кабинета с премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел. През първите 9 месеца начело ще е Денков, а Габриел ще е вицепремиер и външен министър.

Като министър на енергетиката фигурира Румен Радев, досегашен зам.-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал. Очаквано министър на финансите е Асен Василев. Начело на МВР застава директорът на ГДБОП Калин Стоянов, който заменя оттеглилия се юрист Андрей Янкулов. 

Нови в сравнение с първоначалния вариант на кабинет са още бившият шеф на Агенцията за инвестиции Богдан Богданов - на икономиката, бизнесменът Кирил Вътев - на земеделието,  Емил Дечев - на правосъдието и Иванка Шалапатова от фондация „За нашите деца“ - на социалната политика.

Министър на спорта остава автомобилният състезател Димитър Илиев, Тодор Тагарев - на отбраната, проф. Христо Хинков -на  здравеопазването.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23