Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико нахока общинските съветници, "доброжелатели и будни граждани"

Кметът се оплака, че от началото на мандата управлява в „кръгова отбрана“ и никой не му помага

| обновено на 07.06.23 в 14:44
Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

„Държавата трябва да се намеси  и да  си влезе в ролята като прецени  на кой да даде акции и кой да менажира Панаира. Имахме уверението, че ще се намеси, но не се намеси. Ние каквото е трябвало сме го  направили. Обжалвахме, когато е трябвало. Съобразил съм се с решението на съда, съобразил съм се и с решенията  на ОбС“. Това заяви кметът Здравко Димитров  по повод предложението на "Демократична България" за прехвърлянето на акциите в Международния панаир и "Пълдин Туринвест", което ще се гледа на сесията на ОбС утре.  

Той посочи, че решението отново ще е на общинските съветници, но в същото време отправи остри критики към работата им. По думите му „повечето си  разкарват рокличките и костюмите и както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме“. 

Димитров заяви, че от началото на мандата управлява в „кръгова отбрана“ и никой не му помага. Той припомни, че заради отхвърлените  предложения от Общинския съвет,  Пловдив  губи 13 милиона за ново училище, 8 милиона за санирането на партийния дом и 9 милиона за почистването на река Марица. 

По думите му  в Общинския съвет имало нагласа утре на сесията да бъде отхвърлено отново предложението на администрацията за концесия на Инсинератора. „Не работим ли заедно, нещата няма да се получат, подчерта Димитров и обеща след изтичане на маднада да даде подробности и отчет по много въпроси. 

Той съобщи, че в резултат на много усилия финансовата корекция от 17,5 милиона лева за изграждането на пречиствателната станция е отпаднала, но отказа подробности,  заради „доброжелатели и будни граждани“. 

По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва "Career show"

В Международния панаир започва проявата „Career Show“. Изложението дава възможност на ученици и студенти да открият желаната работа и стаж.  Ще се проведат серия презентации и срещи на фирми с младите хора, които се регистрират за посещение.  Повече от 50 са фирмите от Пловдив и Южна България, които  предлагат свободни позиции за стаж и работа. 

публикувано на 08.10.24 в 07:35

Министър Цоков на инспекция в Хуманитарната гимназия

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ще инспектира ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  В построената през 19 век сграда, която е паметник на културата, община Пловдив извършва ремонтни дейности на стойност 17 млн. лева.  Освен ремонт на покрива и подмяна на дограми и всички инсталации,..

публикувано на 08.10.24 в 07:31

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция". За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш. При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на..

обновено на 07.10.24 в 15:41

Мечките не заспиват, "шетат" из Смолянско

През септември на територията на област Смолян са направени 15 проверки по отношение на защитения вид - кафява мечка. През август проверките от експерти на РИОСВ за щети от мечки в региона са били 22, а през юли едва девет. През септември служители на екоинспекцията в Смолян са реагирали на 15 сигнала за нападения на кафеви мечки и нанесени от..

публикувано на 07.10.24 в 15:21

С 12 млн. лева ремонтират изцяло дома за стари хора в Пловдив

Преустройство, реконструкция, основен ремонт, енергийно саниране и благоустрояване за близо 12 милиона лева без ДДС ще бъде направен на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в Пловдив.  В ход е обществена поръчка, в която са заложени обновяване на сградния фонд, покривите, топлоизолация, нова ПВЦ-дограма, изграждане на достъпна среда и цялостно..

обновено на 07.10.24 в 14:06