Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ за държавния бюджет и предприемачеството

Снимка: Shutterstock

Новото правителство вече започна работа, а избирателите броят дните до така чакания бюджет 2023. Броят, защото от него зависи социалната политика на страната ни и плащанията по това перо, зависят и заплатите на редица държавни сектори, обвързани с бюджета, зависят и доходите на тези, които работят на минимална заплата. Какво настояват синдикатите да залегне в бюджет 2023 и на какви отстъпки са готови питаме Ваня Григорова, икономически съветник в КТ „Подкрепа“.

И още обръщаме поглед и към имотния пазар в Пловдив – на фона на инфлацията и покачването на лихвите по ипотечните кредити съвсем нормално се наблюдава спад на покупката на жилища в града, но  ръст на търсенето на къщи и парцели в околността има. В същото време инвеститорите се надпреварват кои да строи в града. Има ли кои да живее в тези жилища и очаква ли се охлаждане на пазара на имоти ще коментираме с агента на недвижими имоти Валентина Маринчешка.

Ще говорим и за младите предприемачи на Пловдив. Кои грабна приза и с каква иновация ще разберете минути след 8 часа.

В минутите за култура ви разказваме за две изложби в Градската художествена галерия, които се откриват утре. Те са с благотворителна кауза за изграждане на мемориален обект на покойната фотографка Янка Кюркчиева. Тя е основателят на специалността фотография в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. За изложбите разказва Юрий Трейман, председател на УС на Фотографска академия Янка Кюркчиева.

В петък е и последната ни среща с госта в „Добро утро, ден“ тази седмица Кремена Стоянова, председател на сдружение "Паралелен свят". С нея ни среща Паолина Комсалова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 20.09.24 в 22:59

Практично за емоциите във „Вход свободен“

Днес очаквайте, краткия коментар на Петър Тачев, инструктор по здравословно хранене, за ползите от това да започваме обедните и вечерния хранения със сурова храна. Отделяме време в рубриката „Брейнсторминг“. Минутите ни за кино и рубриката „Четем с радио Пловдив“, както винаги са след 14.30 часа. Със Снежана Павлова, регионален..

публикувано на 20.09.24 в 09:30

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31