Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва традиционният "Капана фест"

Пет дни ще продължи традиционният за Пловдив „Капана фест“, който започва днес на моста над ул. "Гладстон", до Централна поща. До неделя – 18 юни - в едно ще се слеят музика, занаяти и планинарство. 

Фестът ще изненада посетителите си с произведения на изкуството, разнообразни кулинарни лакомства и пособия за планинари, ще има и щандове за грамофонни плочи. 

Предвидени са и работилници за деца, както и благотворителни щандове и каузи, които търсят подкрепата на посетителите на Капана фест. Сред тях са събиране на средства за приюти за животни, както и за хора с различни заболявания. 

Ще могат да бъдат подкрепени и хората с увреждания в Пловдив. На Капана фест ще има щанд, на който ще се предлагат стоки, изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Събитието ще бъде съпътствано от богата музикална програма, каза организаторът на феста Никола Сивков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

Разследват внасяне на оръжие в пловдивско училище

Проверка за внесено оръжие от родител в СУ „Черноризец Храбър“ извършват  полицията и Регионалното управление на образованието в Пловдив.  Инцидентът е станал във вторник. Известното до момента е, че след спречкване между две деца в училището е пристигнал родител, който е заплашил с пистолет заместник-директорка. Органите на реда разследват..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, но не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка..

публикувано на 03.10.24 в 10:10