Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителят на ул. "Даме Груев" чака от общината 1,4 млн.лв

Изпълнителят на ремонта на улица „Даме Груев“ Бончо Бонев настоява община Пловдив да изплати гласуваните от местния парламент средства за индексация на проектите, които в момента се реализират. 1 440 000 лева трябва да получи фирмата, за да бъде асфалтирана улицата и се  изградят тротоари. 

Парите за улицата и другите инфраструктурни проекти бяха гласувани още миналата година от Общинския съвет и оттогава са в сметката на общината, но не се превеждат, обясни Бонев. Според него друга пречка за довършването на ул. "Даме Груев" е забавеното събаряне на двете къщи, които пречат на ремонта. Той смята, че до 30-ти юни събарянето е невъзможно, тъй като тече процедура по обществена поръчка. 

Бонев остро възрази срещу критиката на заместник-кмета Пламен Райчев, че ремонтът на ключовата улица се бави по вина на строителя. В обществото се създава мнение, че сме някаква некадърна фирма, която не си върши работата. Няма как да говорим за темп на работа, като има обективна причина да не си я вършим, каза строителят и добави, че ако проблемите бъдат решени до 2-3 месеца ремонтът ще бъде приключен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

17 афтършока са усетени след основния трус и те ще продължат месеци

17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение снощи от 4,3 по Рихтер, като най-силният вторичен трус от 2,8 по Рихтер бе регистиран в 11:29 часа.  Афтършоковете ще продължат и в следващите дни, обясни доц. Пламена Райкова - Цанкова, ръководител на департамент "Сеизмология" към НИГГГ при БАН. Голяма част от тях не са били усетени..

обновено на 18.06.24 в 13:12

Социолози и граждани дискутират "Консервативно и/или либерално"

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организира среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.    Дискусията е на тема ,,Консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Дискусионен клуб за консервативни дебати е създаден през 2022 година в Стара Загора..

обновено на 18.06.24 в 11:21
Мария Пиргова

Каквото и да е правителството, то ще бъде нелегитимно

Въпросът е не дали ще има правителство, а на кого ще бъде това правителство? И дали гражданите ще имат някаква връзка с него. Това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Мария Пиргова. Според нея има и още един въпрос, свързан с това дали властта ще бъде произведена от изборите или те не са произвели реалната власт в..

публикувано на 18.06.24 в 10:12

Предлагат по-високи цени на такситата в Пловдив и повече коли

Предложение за увеличение на цената на таксиметровите услуги и увеличение на таксиметровите автомобили, които ще работят на територията на община Пловдив предлага кмета Костадин Димитров за гласуване на сесията на ОбС този четвъртък. Предложението е на база подписка от Асоциацията на таксиметровите водачи, в която са защитени минималните и..

обновено на 18.06.24 в 07:41
Даниел Смилов

Очаква се кабинет между ГЕРБ и ДПС с подкрепата на ИТН

Какво можем да очакваме от започналите днес разговори за кабинет? По темата в програма "Ден след ден" - разговор с политолога доц. Даниел Смилов , програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Доц. Смилов посочи в анализа си, че очаква управление на ГЕРБ с ДПС, защото те имат желание да направят кабинет.  "Едва ли са необходими такива..

обновено на 17.06.24 в 16:31