Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“

Премиера на четвъртия том от "Великите европейци" в Радио Пловдив

20 юни 2023, вторник, от 18.30 часа, Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 20.06.23 в 08:15

Още малко парчета от пъзела на родната, но непозната, странна и красива, отчайваща и вдъхновяваща, умна и безумна Европа – това ни носи четвъртият том от поредицата „Великите европейци“.

Как се заражда и развива театърът в Древна Гърция; защо крал Ричард Лъвското сърце би продал и самия Лондон, ако има кой да го купи; селянка или принцеса е Жана д`Арк; защо Тихо Брахе е глупав умник, а Джордж Бърнард Шоу – умен глупак? Тези и още много други въпроси вече няма да ни измъчват нощем, щом прочетем четвъртия том на „Великите европейци“.

Рецептата за четене е проста – отваряш книгата и започваш да мърдаш очи от ляво на дясно. Ефектът от четенето е сложен – събуждаш се с една книга повече в главата. Това понякога помага. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Радио Пловдив е домакин на фестивал на компютърната музика

XXII-рият Международен форум- фестивал  „ Вселената на компютърната музика 2023” започва на 05.12.2023г. в Първо студио на Радио Пловдив. Музикалното събитие ще продължи три дни, като всяка вечер от 19.00 до 20.00 часа концертите ще бъдат излъчвани по Радио Пловдив. Стартирал като национален през 1989 година фестивалът, обединяващ творците..

обновено на 06.12.23 в 06:19

Идва вторият сезон на подкаста за икономика с Георги Стоев

Ex ante - подкастът за икономическо мислене с автор Георги Стоев - продължава със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите.  Както и в сезон 1, ще продължим да развиваме идеи как да взимаме хладнокръвни рационални решения, основани на икономическа логика. Основната цел на подкаста е да насърчим личната отговорност при взимане на..

обновено на 01.12.23 в 16:44

Живко Петров Трио с концерт в Радио Пловдив довечера

Живко Петров Трио гостува в Първо студио на Радио Пловдив  от 19 часа довечера. Триото се състои от Живко Петров на пиано, Димитър Семов на барабани и Димитър Карамфилов на контрабас. Преди броени дни триото тръгна отново на турне с албума ,,По пътя“ ( „On The Way”), в който музикантите представят 11 пиеси, свързани с красиви места - Рим,..

обновено на 22.11.23 в 07:07

Мери от "Мери Бойс Бенд" с концерт в Радио Пловдив

Мери от "Мери Бойс Бенд" (Мария Мутафчиева)  завладява пловдивската публика с акустичен концерт в Първо студио на Радио Пловдив. Събитието е в петък (17.11.2023) и е с начален час 19 часа.  Мери ще представи пред пловдивските меломани своя самостоятелен албум "Продължавай да мечтаеш".  На сцената с нея ще бъде китаристът на "Мери Бойс Бенд" -..

обновено на 17.11.23 в 10:51

Концерт „Еклектик“ в Първо студио на Радио Пловдив

Концерт „Еклектик“ на Калоян Куманов Квартет ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Концертният   формат „Еклектик“ е създаден специално за заключителното събитие на платформата “Камерна сцена Пловдив“ за 2023г. и ще бъде представен за първи път пред пловдивска публика.   На сцената излиза един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас..

публикувано на 16.11.23 в 07:46