Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки на Общинския инспекторат в "Капана" и след 17 ч.

| обновено на 28.06.23 в 15:53

Шефът на пловдивския Общински инспекторат Асен Стефанов предлага проверките в квартал „Капана“ да се правят и след 17 часа. В обяснението си пред заместник-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев той посочва, че собствениците и наемателите на обектите са наясно, че  работното време на Иинспектората е до 17 ч. и след този час нарушенията рязко се увеличават.

В два последователни дни служителите на инспектората са проверили 32 търговски обекта в квартал „Капана“ във времето от – от 17:30 до 20:30 часа. Съставени са 16 констативни протокола с предписания. Предстои издаването на поне 6 акта за установени административни нарушения. Повечето са свързани с нерегламентираното разполагане на маси на върху общински терени. Някои обекти нямат нито схема, нито разрешение. Други поставят маси извън площта и размерите в одобрените схеми или пък отстоянието от фасадата е по-голямо от определеното в наредбата.

Асен Стефанов посочва, че има случаи, при които маси върху общински терени са сложени  дори без издадено удостоверение за утвърдена категория.

 „Капана“ е кварталът с най-голяма концентрация на заведения с маси за сервиране на открито. Разрешенията за ползване на общински терени са 96 за площ от близо 1560 кв. м. 


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пияни баща и син хвърчаха в среднощно преследване с полицаи

Районна прокуратура-Пловдив задържа 41-годишен мъж,  накарал непълнолетния си син да управлява автомобил след употреба на алкохол. Освен това те опитали да избягат от полицейска проверка.   Това е станало в неделя (27.100.2024 г.) около 2 часа през нощта, когато двамата тръгнали да се прибират след сватба. Понеже бащата бил в много нетрезво..

обновено на 28.10.24 в 16:22

Сухи треви горят между селата Ягодово и Катуница

Голям пожар гори в землището между селата Ягодово и Катуница, Пловдивско, съобщи старши комисар Васил Димов, директор на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. Пожарът е на площ около 20 декара, горят предимно сухи треви. На мястото са изпратени четири пожарни автомобила.  "Проблемът там е, че гори остатъчна суха..

публикувано на 28.10.24 в 15:47

В Пловдив ГЕРБ-СДС печелят 3 мандата, ПП-ДБ и "Възраждане" по 2, останалите по един

В Пловдив ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, следвана от ПП-ДБ, сочат резултатите при 100% обработени протоколи. Както на изборите през юни, двете коалиции отново са на първо и второ място, но сега ги делят 11 760 гласа - с 4 220 повече от лятото. Депутати от 16-ти многомандатен избирателен район изпращат 8 партии, без мандат остава "Алианс за..

обновено на 28.10.24 в 15:10

ГЕРБ-СДС спечели в област Пловдив, "Възраждане" е втора политическа сила

Пловдивска област изпраща в парламента общо 11 народни представители.  От тях 3 мандата са за ГЕРБ - СДС.  Така в 51-ия парламент влизат водачът на листата Цвета Караянчева, вторият д-р Иван Червенков от Асеновград и третият Йордан Кръстанов от СДС. Четвъртият в листата Младен Шишков от Раковски обаче е получил 2564 преференции, затова измества..

обновено на 28.10.24 в 15:10

Пълна победа на Пеевски над Доган в област Пазарджик

В Пазарджик ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с малко над 27 процента подкрепа. На втора позиция се нарежда ДПС-Ново начало с близо 19 на сто . Резултатите показват пълна победа на Дилян Пеевски срещу Ахмед Доган, който е под чертата в областта.  За първи път в региона БСП-Обединена левица изпревари ПП-ДБ.   Трета политическа сила е..

публикувано на 28.10.24 в 15:10