Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на книгата „Твоят глас може да промени живота ти“

| обновено на 28.06.23 в 14:33

На 29-ти юни, от 18.30 часа, в „Арт Аспект Пловдив § Ключове и Перли“, Дими Йорданова-Командучи ще представи, за първи път в Пловдив, книгата си „Твоят глас може да промени живота ти“. Тя е първият гласов коуч в България. Работи в областта на стратегическата комуникация, личностното развитие и културната медиация от 25 години. 

Специализирала е Voce&Coach в Италия, където живее и работи през последните 20 години. Притежава дългогодишен опит в областта на психологията, психотерапията,  коучинга и емоционалната интелигентност. От 8 години, работи като консултант в Българското неделно училище в Рим „ Асен и Илия Пейкови“. Автор е на проекта "Харизмата на българина“, за съхранение на българската психологическа и културна идентичност, на българските деца по света. Автор е на книгите "Пътищата на гласа" и „Твоят глас може да промени живота ти“.

Твоят глас може да промени живота ти ще ни помогне да разберем какви тайни разкрива нашият глас. Как да прекъсваме веригата на гнева в разговора?Какви емоции предаваме на вашата аудитория, всеки път когато говорим?Как нашият глас може да създаде отношение на доверие и емпатия? По какъв начин да използваме емпатичната комуникация, като ключ към изграждане на доверие в комуникацията? Как можем да развием умение да променяме емоционалния климат в разговора, по посока на нашата цел

Ние, българите, сме големи индивидуалисти, много интелигентни, емоционални. Къде се пропуква златната верижка от всичко това, което е българина? Аз, за себе си, го открих в ниското самочувствие и във факта, че ние българите не познаваме добре силата на гласа си. Световно известен факт е, че във фоаето на „Ла Скала“ в Милано има десет портрета и те са на най-добрите оперни певци за всички времена. Седем от тях са на българи. Наслучайно, в космоса излетя и гласът на Валя Балканска.

А, историята на моята любов към човешкия глас започва още от митовете за Орфей. Попаднах, отдавна, и на един надпис над Делфийския оракул, който казва  - опознай себе си, за да опознаеш Вселената и Боговете. Започнах изучаването на човешкия глас от моя собствен глас, когато преди много години заминах за Италия. В онзи момент, аз не говорех италиански и тъй като имах желание по-бързо да се науча, на малкия остров Вулкано, където пребивавам през лятото, аз се присъединих към екипа на един малък магазин за сувенири. Като начало, започнах да помагам докато проговоря италиански. На втората или третата година, моя колежка сицилианка, с която станахме приятелки, в един момент ми каза – Дими не ми се карай. Аз се изненадах и отговорих, че не ѝ се карам, а просто така си говоря. А, тя ми каза, че има разлика и когато влязат клиенти аз им говоря така сякаш им разказвам приказки, а когато разговарям с нея все едно ѝ се карам. Не повярвах и в крайна сметка, тя ме записа с телефона си. След това ми пусна двата записа и аз буквално се хванах за главата. Сподели ми, че според нея имам много силен и въздействащ глас, но ако не работя върху него и не го опозная, както мога много да помагам на хората, така мога и много да им навредя. Нейните думи и сега са в съзнанието ми. След тази случка, само след няколко месеца се прибрах в Рим, където започна всичко. Попаднах на книга, която промени живота ми“, разказва Дими Командучи.

На представянето на книгата в четвъртък, Дими Йорданова-Командучи, ще направи кратък, интересен, експеримент с присъстващите, които искат да се включат и усетят въздействието на техния глас. „Така ще илюстрираме какви цветове преобладават в техния глас“, допълва тя.

Книгата „Твоят глас може да промени живота ти“, съдържа и истории от практиката на авторката с българи от цял свят, които започват своята личностна промяна с промяната на своя глас, и начин на комуникация. Както и много практични съвети, и въпроси за самостоятелна работа.

Дими Йорданова-Командучи е гост в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурс за стихосбирка #ДО 40

Многоезичния литературен сайт Plovdivlit, който е най-голямата литературна платформа в града под тепетата, отличи двама автори, вместо един в тазгодишния конкурс за стихосбирка #ДО 40.  Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурса от общо 12 ръкописа, постъпили до обявения срок 24 май.  Стихосбирките „Небесно гнездо“ от Жени Щерева и „Между тук и..

публикувано на 16.06.24 в 15:18

По пътя на славата с мюзикъла „Фейм“ в Пловдив

„Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща!“ Под режисурата на доц. д-р Петър Одажиев, артистите от Софийски музикален театър, представят вдъхновяващата история на група млади артисти, от нюйоркски колеж за сценични изкуства, поели  по пътя на славата. Всички те мечтаят да постигнат заветната си цел, но когато се сблъскват с..

обновено на 16.06.24 в 14:06

Кристина Ляхтова с изложба "Животът е танц"

Кристина Ляхтова е ландшафтен архитект по образование и художник, който рисува с неудържима страст! Рисуването преоткрива преди около десет години и от тогава не спира да твори. Участва в множество съвместни изложби с други артисти.  Обича да рисува с масло и обожава техниката с шпакла.  “За мен е много важно в една картина да има послание! Да..

обновено на 16.06.24 в 09:38

Ден на доброволците на Алея на книгата от "Пловдив чете"

Днешната неделя е последният ден на тазгодишната Алея на книгата, но фестивалът „Пловдив чете“ продължава до сряда, 19 юни. Програмата днес минава под знака „Ден на доброволците“.  В литературен кът към  Алеята на книгата  в 10,30 часа ще има спорт, игри и четене с „Клуба на добротворците“. В 15,30 под надслов „Четем на глас“ ще е разговорът защо..

обновено на 16.06.24 в 09:26

„Градът празнува Операта“ в Пловдив с виртуозния Васко Василев

В Пловдив ще се проведе празничен гала концерт „Градът празнува Операта“със специалното участие на виртуозния цигулар Васко Василев. Проявата е на площад „Централен“, входът е свободен. Събитието е кулминация на честванията, посветени на 70 годишнината на Опера Пловдив. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо..

обновено на 16.06.24 в 09:26