Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата стъпка в юли преди и след дъжда - "Точно днес"

Месец след като новото Правителство на България стана факт, НС все още не работи в пълния си капацитет. Двете основни  управляващи коалиции продължават да твърдят, че недоверието между тях е константа. Реалните решения в интерес на обществото са отложени за времето, когато неяснотите около заместник-министрите, шефовете на парламентарни комсии и областните управители бъде заменена с поета отговорност от тях.

За ефекта  от безпрецедентната за страната ни управленска сделка за ротационен премиер, плаващите мнозинства, странните приятелства и старите антагонизми и продължаващото надлъгване за позиции - събеседник - политологът Цветанка Андреева

В пиковия за туризма период  в началото на юли се оказа, че прогнозите за силен летен сезон в страната ни с очаквани около 5 милиона чуждестранни туристи са преувеличени. Ще сработи ли формулата "стойност, сигурност, стабилност", около която браншът се обедини в средата на май. Какви са равносметките и надеждите свързани с летния сезон на  територията на предлагането на алтернативни туристически продукти. Ще разговаряме с председателя на Българска асоциация за алтернативен туризъм  Любомир Попйорданов. 

Художникът Юлиян Табаков създава GENESIS със свои творби от последните седем година, които представя във флуидна комбинация  в различни изложбени пространства в няколко големи български града. Откриването на изложбата му в Пловдив е на 5 юли в галерия "2019" на ул. "Гладстон" 32. Кога невъзможността е превърната в избор и кога желанията надскачат даденостите на битието - интервю с Юлиян Табаков, който е сценограф на оперния  спектакъл  "Милосърдието на Тит"  на сцената на Античния театър в рамките на OPERA OPEN на 15 юли.

В програма "Точно днес" в понеделник  ще  разговаряме за стартиращите от 3 до 9 юли  в Сопот ВАЗОВИ ПРАЗНИЦИ. През 2023 г. се навършват 173 години от рождението на  Партиарха на българската литература Иван Вазов. Събеседник е Борислава Петрова - директор на Къща-музей "Иван Вазов".

Във времето за култура след 9.00 ч. чуйте автора на поетичната книга "Понякога се случва" Цветозар Цаков за извивките на съзнанието между реалността и вечните въпроси. Стихосбирката излезе с печата на издателство "Жанет 45".

А в "Добро утро, Ден" ще си спомним гостуването на художника Атанас Карадечев в тази рубрика с откъс от  споделеното  от него пред Радио Пловдив за миговете в живота, които ни карат да се чувстваме щастливи.

Началото е в 7 сутринта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30