Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ради Славчева за изкушението наречено шоколад

На 7 юли отбелязваме Европейският ден на шоколада. Датата е избрана, защото всъщност на този ден в далечната 1550г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. Денят се чества във всички страни-членки на Европейския съюз. Изчислено е, че човек изяжда през живота си средно около 10 000 шоколадови блокчета шоколад. Повечето хора не съзнават, че приятният вкус на шоколада всъщност се дължи единствено на химичните му реакции, защото точката на топене на какаовото масло е малко под температурата на човешкото тяло, поради което шоколадът буквално се топи в устата.

С усмивка и с палитра от различни вкусове отдадохме необходимото внимание на този ден и ние в предаването "Вход свободен"! Като за целта поканихме да ни гостува истински шоколатиер - Ради Славчева! 

Полезен, вреден, празничен, пристрастяващ, всички знаем, че шоколадът поражда мнооого вълнения и емоции :))) Толкова много, че можеш да спреш времето поне 25 пъти за цели Седем уникални секунди! Лесно ли се правят шедьоври и причудливи форми от шоколад, и колко е важно да блестят не само отвън, но и отвътре, научихме от Ради Славчева. 

Разговорът ни с нея е в прикачения звуков файл. 


По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Златка Ташева с книга за женското здраве

В неделното утро ви срещаме със Златка Ташева, автор на книгата "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства". В книгата си Златка Ташева събира богато разнообразие от природни средства, различни енергийни практики, които биха помогнали на жените в периода на менопауза, но и в предшестващия го период, перименопауза,..

публикувано на 16.06.24 в 09:00

Държавното първенство по борба в зала "Колодрума"

170 състезатели от 35 клуба мерят сили в момента на държавния личен-отборен шампионат по борба свободен стил при мъжете. Схватките стартираха преди обед в зала "Колодрума" в Пловдив. На тепиха ще излязат и много от националите ни - Георги Вангелов (61), Микяй Наим (65), Мирослав Киров и Михаил Георгиев (74), Ахмед Магамаев (92), Георги Иванов (125). В..

публикувано на 15.06.24 в 18:04

Ботев Стефан Смъркалев на елитния немски Вердер

Ботев Пловдив е постигнал споразумение с германския елитен Вердер Бремен за трансфера на вратаря Стефан Смъркалев. Младият страж ще пътува в понеделник за Германия, за да премине задължителни медицински прегледи, след което официално ще премине във Вердер. Стефан Смъркалев е юноша на Ботев Пловдив, като има 24 мача за „жълто-черните“, два от които в..

публикувано на 15.06.24 в 17:59

„Алтер его” - нов дуел между Петър Краевски и Краю Петровски

В чест на „Пловдив чете“ в „Алтер его“ възобновяваме поетичните дуели между лиричното его и сатиричното алтер его в душата на водещия. Иначе казано, изкушеният от поезията Петър Краевски ще влезе в остър сблъсък с хумористичната си хипостаза Краю Петровски. До момента са проведени над 20 поетични сблъсъка и резултатът е равен. В събота ще се..

обновено на 15.06.24 в 16:10

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона.  Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви:  "Очаквах малко повече. Макар че си..

публикувано на 15.06.24 в 13:48