Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради пробива под гарата забраняват паркирането по „Одрин“

Заради пробива под Централна гара забраняват паркирането по ул. „Одрин“ 

Паркирането на автомобили по ул. „Одрин“ в отсечката между „Иван Вазов“ и „Велико Търново“ се забранява от утре, като отпада и реализираната в западната ѝ част „синя зона“. Това съобщиха от  общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Заради пробива под Централна гара от 9 юли по ул. „Одрин“ беше въведено двупосочно движение, което обаче се затруднява от паркирани автомобили. Няма откъде при необходимост да минат дори пожарни коли. Затова още днес са поставени пътни знаци за забрана на паркирането, но шофьорите ще бъдат само предупреждавани. Санкции ще се налагат от утре. Притежаващите пропуски  по местодомуване могат да ги ползват за улиците в съседство. Областната дирекция на МВР ще съдейства за спазване на временната организация.

Очаква се в понеделник ул. „Кавала“ да бъде отворена за движение откъм откъм ул. „Любен Каравелов“, за което утре ще се извършат необходимите строителни дейности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С редица прояви Пловдив отбелязва Международния ден на детето

В Международния ден на детето Пловдив е изпъстрен с празнични събития и занимателни игри.  Програми за 1 юни са приготвили всички културни институти, а забавленията ще са както в Центъра и в Старя град, така и в парковете на всички райони.  Не само зрители, но и съавтори в събитията ще бъдат децата на Пловдив в голяма събитията, посветени на..

обновено на 01.06.24 в 08:49

"Магията на детските усмивки" завладява Пазарджик

С целодневна празнична програма под мотото “Магията на детските усмивки” Пазарджик отбелязва Деня на детето. От 9 до 17 часа на площад “Константин Величков” (Тортата) има организирани редица музикални, творчески и забавни занимания.  Освен това се провеждат и съпътстващи събития, сред които са мащабният танцов шампионат Pazardzhik Dance Open..

публикувано на 01.06.24 в 08:49

Балон полита над града на Ботев Калофер, заря-проверка в Сопот

Децата в Калофер ще отбележат 1 юни с полет с балон над града на Ботев. Инициативата се организира от Съюза на парашутистите и е част от проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на поета и войводата. Началото е в 9.00 часа. По-късно малчуганите могат да се включат в рисуването на открито под мотото „Нарисувай ми бащино огнище“. По..

публикувано на 01.06.24 в 08:43

Юнска кампания за събиране на едрогабаритни отпадъци

Община Пловдив организира кампания през целия месец юни за разделно събиране на едрогабаритни отпадъци (стари дивани, фотьойли, матраци, мебели, дървени плоскости, дървени дограми и др.).  Кампанията се прави за първи път, като целта е всички граждани, които притежават такива отпадъци да ги предадат напълно безплатно на посочените места от 09:00..

публикувано на 01.06.24 в 08:12

Проверяват за хранително натравяне или ентеровирус в ДГ "Радост"

Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ Пловдив  извършват проверка по сигнал за натровени деца от първа група на детска градина "Радост". Част от децата, от една единствена група в градината, са проявили признаци на неразположение. Първоначално две са повърнали след следобедния сън, а впоследствие се оказало с подобни симптоми са още..

публикувано на 31.05.24 в 18:38