Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колекционерката на бонбони" този четвъртък в Тракарт

"Колекционерката на бонбони" е вторият авторски спектакъл на актрисата и продуцент Мария Миради. Създаден е през 2023ги, като постановъчната част е изцяло нейна.  В ролите ще видим Добрияна Янкова, Денис Бояджиев и Мария Миради. Спектакълът е дебют за младата Добрияна, а Денис е в различно от обичайното амплоа на Оперен певец. Светлината и звукът са дело на Станимир Величков (Косата ), в частта с мултимедията се включва фотографа Стойо Петков.
Постановката ще можем да гледаме този четвъртък /20 юли/ от 19:00 в Културен център "Тракарт" е втората от три обединени под обща идея за Социален театър с художествена измислица с креативен и модерен почерк. Със сигурност създаден за алтернативни пространства и клубни сцени. Актьорите комуникират със зрителя и премахват бариерата с т н. Четвърта стена!
Текстът е метафоричен, двузначен и търсещ път към всеки. Може да го определим като Трагикомедия или по-модерно казано Черен Хумор!
"Аз никога не съм искала " просто една любов" , търсила съм онази, която може да даде всичко и нищо. Такава любов, която кара съня ти да е буден, дните ти трескави, дъхът ти затворен в клетка, а мислите все по-дръзки. Любов, която иска още и още, и още... И днес се събудих и си помислих " ти си тази любов ", от първият допир на пръстите ти, от първият поглед, от дъхът ти близо до кожата ми... И не, аз не съм опитвала вкуса на тази любов! Не! Все още е толкова далеч! Такава любов взима всичко, слага го на тезгяха и дори не мери с кантара. Минава като буря през сърцето ти, а то търпи. Ти сигурно си тази любов, щом искам още от теб, а ти се отдалечаваш все повече... аз никога не съм искала такава "скучна " любов, подредена в делата и в мислите си... Аз копнея за любов, написана върху оризова хартия, прокъсана от тежестта на старо мастило! Такава някаква "простичка" Любов искам! Чакана, мечтана, в сън сънувана... нереално красива и болезнена! Като теб самия! "
Често чета в очите на хората отчайващото желание да бъдат това, което искат, но не са!
Чета страх! Тогава си задавам въпроса: Кои са? Кой си? Коя си? А отговорът е... Лъжа!
Всички измислят свой собствен балон, в който живеят! Свой собствен свят! А е толкова просто... Бъди себе си и обичай! Просто обичай без граници! И никога не взимай решение за живота си, когато те е страх!" 
Самата Мария Миради сподели в ефира на Радио Пловдив, че това е спектакъл, който си заслужава да се види заради своята неподправеност и различност! Тя бе гост в предаването "Вход свободен" и целият разговор на колегата Жоро Пеев с нея можете да чуете в прикачения звуков файл. 


По публикацията работи: Станка Лазарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Любен Станев. Софийски история. 246 стр., ок. 3А, SteptoBulgaria, 2024. Митко Новков. Вслушване.  304 стр., ок. 4А, Жанет 45, 2024. Кевин Айърлинд. Назад-напред. 212 стр., 4А, Фондация „Европа и светът“,..

публикувано на 20.05.24 в 10:08

АМТИИ е домакин на 60-тия фестивал на камерната музика

С десет концерта, три майсторски класа, симпозиум, посветен на цигулката, и представяне на книга започва 60-ият Международен фестивал на камерната музика – Пловдив. Тази година фестивалът посреща изпълнители от Австрия, Сърбия, Германия, Италия, Чехия, Франция, Узбекистан и България. Събитието започва на 26 май и продължава до 16 юни. Проф...

публикувано на 20.05.24 в 09:57

Изложба "Писателите и Пловдив" на Римския стадион

„Писателите и Пловдив“ – е първата по рода си изложба, която се открива тази вечер от 18 часа на площад „Римски стадион“. Проявата е организирана от Дружеството на пловдивските писатели със съдействието на община Пловдив в навечерието на 24 май. На външната изложбена площ, разположена на площад „Римски стадион“, зрителите ще имат..

публикувано на 20.05.24 в 06:33

Изключителен интерес към експозициите на ГХГ-Пловдив

Повече от 2100 посетители са разгледали изложбите в Градска художествена галерия в Пловдив по време на Европейската нощ на музеите. Постоянните експозиции и временните изложби са видени тази нощ от пловдивчани и гости на града – поотделно и семейно с децата им, за да ги срещат с българското изобразително изкуство.  Над 1200 души са посетили..

обновено на 19.05.24 в 17:32

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18