Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС обяви конкурс за управител на Спортния диспансер

Единодушно, с 43 гласа „За“, пловдивските общински съветници приеха предложението за откриване на конкурсна процедура  за избор на управител на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина. 

Това стана след почти едночасов дебат за съдбата на Спортния диспансер. 

Началото му постави доц. Атанас Баташки от "Алтернатива за Пловдив", според когото направеното предложение е незаконосъобразно, тъй като не е съобразено със закона за лечебните заведения. Той регламентира, че управител на медицински център може да бъде само лекар или дентален специалист. Баташки предложи то да бъде отложена, за да се поправи, но впоследствие това стана в зала.

Според Стефан Послийски от ВМРО-БНД е важно да се поставят здрави основи за запазването на лечебното заведение и да се стартира конкурс да управител, като се сложат определени рамки.

Независимият  съветник Слави Георгиев посочи, че нито един кадърен човек няма да се яви за управител на диспансера. „Когато има бюджет и  се заложат средства в него, които да обновят цялата медицинска структура и техника, едва тогава ще можем да си позволим с чиста съвест да проведем конкурс, да привлечем най-качествените специалисти“, коментира Георгиев, но посочи, че ще подкрепи предложението.

Шефът на дирекция Здравеопазване в общината Калин Калинов посочи, че промяната трябва да е част от цялостна концепция за общинското здравеопазване и допълни, че няма смисъл да се финансира структура, която не иска да се реформира. Той  добави ,че в сегашния му вид спортният диспансер е музей, но ако се превърне в съвременна база, не само ще може да се издържа, но и да носи приходи.

По думите на зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков важно е да се се запазят и специалистите в диспансера, които правели чудеса.

Бяха избрани трима общински съветници, които да влязат в петчленната комисия за конкурса – д-р Иглика Казанджиева, Тодор Стоилов и Георги Колев. Тя ще се председателства от д-р Калин Калинов, а в състава й ще влезе и представител на РЗИ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама митрополити отслужват литургия на български в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний са на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщават от Българската патриаршия. С благословението на Негово Блаженство антиохийския патриарх Йоан Десети и по решение на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП),..

публикувано на 15.06.24 в 09:28

В Иван Вазово празнуват българската роза

Ден на българската роза ще се проведе за първи път в община Калояново. От 11.00 ч. в село Иван Вазово ще бъде пресъздаден ритуалът розобер, а самодейци от Ръжево Конаре и Калояново ще пеят и танцуват заедно с младата изпълнителка Елизабет Кирова. Кулминацията на празника е конкурсът за Царица на розата. В него ще участват около 25..

публикувано на 15.06.24 в 09:04

Бойко Борисов и Николай Марков стават депутати от Пловдив

Бойко Борисов и Николай Марков от "Величие" избраха да станат депутати от Пловдив - град .  Новото пловдивско лице в парламента от ГЕРБ - СДС е проф. Даниела Дженева, която бе втора в листата на 16-ти МИР. Тя е художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия“ и майка на Кирил Велчев, председателят на Фондация “Пловдив 2019".  Другите двама..

публикувано на 15.06.24 в 08:41

В Асеновград събират опасни отпадъци в мобилен пункт

За първи път община Асеновград организира кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци.  Акцията ще се проведе от 11:00 ч. до 18:00 ч. на паркинга пред ДИП „България“.  Мобилният пункт предоставя възможност на гражданите да предадат безвъзмездно опасни отпадъци, останали в домовете им. Сред тях са: луминесцентни лампи; бояджийски..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

Автобусите с № 12, 26 и 29 възстановяват маршрутите си

Автобусните линии №12, 26 и 29 от вътрешноградския транспорт възстановяват маршрута си по общинската транспортна схема от 15 юни (събота), информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това става възможно, след като миналата седмица приключиха строително-монтажните работи на кръстовището между бул. „Хаджи Димитър“ и..

публикувано на 15.06.24 в 08:12